13-02-13

Goed wandelweer in Boekhoute

trekvogelsGanzen en reigers vliegen over de ingedijkte polders en vlieten. We dwalen door de drooggevroren polders. We volgen de pijlen, gele pijlen met rode punt en dat in een vissersdorp zonder haven.
Wandelclub "De Trekvogels" heeft vandaag haar midweektocht uitgezet in Boekhoute.
Ik was er vroeg. De duisternis en de ochtendnevel waren nauwelijks verdwenen. Iets na 8 uur, na een kop koffie kon ik aan de wandeling beginnen. De wandeling was opgedeeld in 3 lussen. Aan de splitsing koos ik voor de groene lus. De andere wandelaars voor de blauwe. Ik liep geruime tijd alleen, met de rode zon die rechts van mij probeerde door te breken. Het was een tocht langs de Notelaarsbrug en het Isabellagemaal. Veelal is het aan dat kanaal ploeteren doorheen een slijkerig pad. Vandaag niet. Nu was het pad keihard dat ons langs de boomgaarden bracht.
De zwarte els keek toe, en zag al de fruitbomen er kaal bij staan.
Terug in de kring, kocht ik een lekker soepje, en dan vertrok ik voor de rode lus. Die bracht ons door de Laureinepolder. Het was ook een lus van 5,8 km.
Het vroor licht, maar toch had ik het niet koud. De Trekvogels hebben goed wandelweer getroffen voor hun tocht door hun eigen wandelgebied.

15:24 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: trekvogels

De commentaren zijn gesloten.