12-02-13

Kris kras door Gent

euraudaxVandaag hadden we een groepswandeling gepland in Gent.
We waren nieuwsgierig of er volk zou op af komen. Een snelle tocht, zou dat wel aanslaan? We hoopten op zo een 30 deelnemers.

Roger had me opgepikt en we reden naar het Gentse. Tegen 10 uur waren we daar , en we konden meteen de 1ste wandelaar inschrijven.
Iedere keer dat een trein in het station stopte kwamen er wat wandelaars af. 

Om 11 uur vertrokken we dan echt. Wandelen in de stad aan 6 km per uur trekt wel verwonderde gezichten, en wat me verwonderde was dat het nog redelijk goed lukte om het tempo aan te houden. Velen zijn nog nooit zo snel doorheen de Veldstraat gestapt.

Op ons traject lagen toeristische stukken van Gent, en ook stukken die opvallen zoals de Werregarenstraat met al haar graffiti. We eindigden dit traject aan de schaapsstal, bij het belfort. Beneden is er een café, en dat zat gelijk met onze groep goed vol.
Een tweede traject bracht ons o.m. langs de Ketelvaart en uiteindelijk langs de nieuwe gebouwen aan het Sint-Pieterstation. We hadden een pauze in een seniorenclub aan het citadelpark. Ginder werden we goed ontvangen, en konden we onze boterhammen opeten.
In het derde gedeelte van onze tocht waren enkele contrasten verwerkt: we wandelden in het klein begijnhof aan de Lange Violettenstraat en daarna doorheen het glazen straatje. Dan even door het winkelcomplex aan het Zuid, om via de site van de Sint-Baafsabdij weer naar de Dampoort terug te keren.

En dan mocht ik de wandelboekjes stempelen. Ook Euraudaxers zijn clubwandelaars, die na hun tocht graag een stempel in hun boekje laten zetten. In 2 boekjes dan: het Euraudaxboekje en het boekje van de 40 AKTIVIA-wandelingen.

Alain heeft ondertussen al wat foto's van de tocht op facebook geplaatst. De foto linksboven komt uit die reeks.
Alfred heeft zijn foto's op Google+ geplaatst.

20:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: euraudax

Commentaren

We hebben genoten van onze eerste euraudaxtocht, een geslaagde wandeling. Proficiat, ook aan jou team.

Gepost door: Eliane en Herman | 12-02-13

De commentaren zijn gesloten.