10-02-13

Groepswandeling vanuit Hoboken

DSC04849.JPGZaterdag zijn we nog eens vertrokken voor een extra-lange wandeltocht. Het was een groepswandeling in het Antwerpse. We wandelen achter baankapitein Kari aan een tempo van 6 km per uur. Met meer dan 50 wandelaars vertrokken we met de bedoeling om een tocht van 100 km te stappen. Er waren ook een dozijn wandelaars die kozen voor de wandeltocht van 50 km. De eerste helft stapten ze met ons mee. Onder hen was het wandelteam "De Genieters", een team dat aan de OXFAM-trailwalk van 100 km deelneemt.
Onder de wandelaars ook nieuwe gezichten. Nieuw voor mij althans. Toen ik met tram 24 richting Hoboken reed, naar de startplaats, zaten daar ook een zestal Denen op.
Ook uit Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland waren wandelaars af gekomen.
Om 11 uur de zaterdag vertrokken we. Meteen zette onze eerste man er het tempo goed in. Dat tempo zou hij 100 km lang aanhouden.

Terwijl het klaar was bewandelden we de fortengordel van Antwerpen. De nachtelijke 25 km was een stadswandeling doorheen het stadscentrum van Antwerpen, met een caférust op de Grote Markt.
Nadat we 75 km gestapt hadden we om 2 uur het ontbijt, om dan de linkeroever te bewandelen. We waren er heen gegaan langs de tunnel die Hoboken met Burcht verbindt. Om 5 uur 's morgens keerden we met de veerboot weer naar Hoboken. Langs nog wat slijkerige paden doorheen groene gebieden, bereikten we om 6u58 de eindplek.

100 km gestapt in minder dan 20 uur. We hebben het weer eens gedaan!

18:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: euraudax

Commentaren

Een dikke proficiat aan de moedigen! Ik vond het een zware onderneming, die echter op zowat alles uitblonk. Behalve dan het te hoge tempo tussen km20-51 en km74-100, en idd een laatste ronde over stukken die je er voor 's nachts niet moet insteken. Voor de rest alles ok, op naar morgen!

Gepost door: Kim | 11-02-13

De commentaren zijn gesloten.