06-02-13

Wandelen in de duinen

DSC04842.JPGJe bent een Duintrapper of je bent het niet. Al in 1971 waren de Duintrappers betrokken om het wandelen een ruimere dimensie te geven. En nu, 40 jaar later blijven ze ons op hun tochten verwelkomen. Vandaag was het te doen in Lombardzijde.

Ik was wat later dan gewoonlijk. Het was al een lange reistijd: 3 kwartuur autobus, 3 kwartuur trein, 3 kwartuur tram. En tel daar dan nog de wachttijden bij. Vanmorgen duurden die extra lang door problemen bij de seininrichting van het spoor.

Maar dat geeft niet, want vanaf het Gentse St.Pietersstation waren we al met een hoop wandelaars. We vertelden over onze treinreizen en onze wandelervaringen. En op de tram kwam ik wandelvrienden die aan de kust wonen tegen.

Het was aan de kust beter weer dan in het binnenland.
De Duintrappers hadden vandaag 21 km wandelplezier verdeeld in 3 lussen. Met Marc en Caro heb ik er twee trajecten van gestapt. Een lus die ons langs de Ijzermonding bracht, en een lus richting Westende. Zo hadden we in de tocht de verschillende herdenkingsmonumenten van de grote oorlog. Ook de duinen en de promenade van het hedendaags kusttoerisme. We liepen langs de jachthaven en langs het golfterrein. Zo een toeristische trekpleister bewandelen terwijl er geen vakantiegangers zijn, heeft zo zijn charmes.

Wandelen aan de kust is niet alleen voor vandaag. Ik ben al met Michel afgesproken om op zondag de 17de bij de Keignaerttrippers in Oostende te wandelen.
En van de foldertafel heb ik nog meer flyers met kustwandelingen mee genomen.

22:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duintrappers

De commentaren zijn gesloten.