02-02-13

Groen kruis

DSC04777.JPGVanaf de kerk van Awenne, staan kleine plakaatjes, witte bordjes met een groen kruisje erop. Dat zijn allicht de aanduidingen voor een wandeltocht.
Zaterdag gingen we met enkelen de tocht stappen.
Het begon braafjes langs de straat om het klompenmakersdorp met haar smeedijzeren fonteinen te verlaten. En dan trokken we het bos in langs een groen pad.

Meteen een steile afdaling naar beneden. Dat was traagjes en voetje voor voetje stappen om niet te vallen. Ook elkaar een beetje in de gaten houden, of er niemand valt.  Daarmee was de toon van de wandeltocht gezet. Het werd een tocht langs modderige bospaden. Echt steile beklimmingen of afdalingen moesten we niet meer doen.  
Zwijgen deden we niet. De tocht werd verrijkt door verhalen over verblijven in boshutten, over de jacht, over DSC04796.JPGchalets.
Echt koud was het niet. En we konden genieten van het wandelen op hier en daar nog  besneeuwde ondergrond. Tussen de bomen van het bos door konden we mooie vergezichten bewonderen.
Er begon jammer genoeg wat natte sneeuw te vallen en langzaam veranderde dat naar witte dwarrel sneeuw.
Het bleef uitkijken om te zien hoe we de plassen en modderpoelen moesten ontwijken.

Na anderhalf uur de groene kruisjes te volgen, beslisten we langs de verharde weg terug te keren naar het dorp. Volgens een infobordje zou de tocht langs de wandelpijlen nog 2u40 duren. Over de weg, de bossen uit, was het volgens mijn mobieltje, waar een GPS inzit, nog een goed half uur.

Dat was dan ook langs een gemakkelijk begaanbare weg, en zo op een zaterdagmorgen was er niets van autoverkeer.

Terug binnen, konden we onze natte jassen voor het knetterend houtvuur te drogen hangen.

19:39 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.