03-02-13

Au théâtre d'Awenne

DSC04774.JPGEen weekend in de Ardennen, in Saint-Hubert. Dat is niet bij de deur, dus wel goed om er echt tussenuit te zijn.

We zijn met een grote bende, en konden verblijven in een klein dorpje dat deel uitmaakt van Saint-Hubert.

We logeerden is een groot huis in het dorp. Het huis was  nog een theater café geweest. Daardoor hadden we een ruime gelagzaal om samen te zijn.

Voor de kinderen was de poolbiljart de topper. De ballen hebben niet stil gelegen in het weekend.
Topper 2 was de sauna. Warm dat dat is.

De gemeenschapsruimte is gezellig door de houtvuren, maar gelukkig was er ook centrale verwarming. Tenslotte sneeuwde het de zaterdag nog, dan willen we het binnen wel warm hebben.

Vanzelfsprekend hebben we ook mooie tochten gewandeld in de bossen. Saint-Hubert is een streek van bossen, van ongerepte natuur.

Het voormalige podium van het ex-theater viel ook goed in de smaak. Dat was zo een beetje voor ons de stille hoek, de leeshoek, en de plek waar de jongeren hun samenzweringen konden opzetten.

Er was beneden een grote keuken, die hebben we niet gebruikt.  In de caféruimte was er in de toog kookgelegenheid geplaatst. Koken en eten kon zo in een plaats. Dat maakte de maaltijden erg gezellig, want zo konden we in één ruimte blijven.

Het is geen super de luxe modern vakantieverblijf. Neen! Dat niet! Het is er wat oubollig, ouderwets. Het roept een sfeer uit het verleden op.  Zo een beetje alsof we in het midden van de vorige eeuw beland waren.

19:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.