27-01-13

Het dooit, ook aan het Zwin

Rustpost van de WNZBWas het gisteren nog wandelen in de sneeuw, vandaag zette de dooi in. Michel en ik waren afgesproken om in Knokke te wandelen. Ons wandeldoel was de Zwintocht van de Wandelende Noordzeeboys.

We baggerden van het treinstation naar de startplaats, en nog voor we binnen waren overrompelde ons de geur van lekkere braadworst. Michel kreeg er meteen zin in, en zo waren we de eerste klant vandaag. Van de braadworst dan. In de zaal zelf waren al meer dan 300 wandelaars ons voor.

We namen ruim de tijd om te overleggen welke afstand we zouden kiezen. De wandelwegen lagen er door de dooi wat belabberd bij. Ik wou zeker een stuk van het Zwin zien, het is ten slotte de Zwintocht. Maar het mocht ook niet te lang worden want Michel wou zijn knie wat sparen. Na wat wikken en wegen kozen we voor de wandeling aangeduid met '10', een tocht van 11,3 km. De Zwinbosjes zaten erin. Het Zoute met zijn grote vakantiewoningen eveneens. En er waren 2 rustposten op het traject. Dat moest dus gemakkelijk te doen zijn.

En dat was zo ook. Zo aan de zee in de winter wandelen, dat heeft wel zijn eigen charmes.

18:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wnzb

De commentaren zijn gesloten.