18-01-13

Op de lijnbus

delijn0001.jpgAl jaren gebruik ik een omnipas om met de autobus te rijden. Een jaarabonnement kostte me in 2004 het bedrag van 190 euro. In 2012 was dat al opgelopen tot 232 euro. 

Dat lijkt duur op het eerst zicht. Maar als je weet dat een ticket 2 euro kost, dat zie je allicht dat voor iemand die zo veel als ik met de bus rijdt, een abonnement wel voordelig is. 

De Omnipas die ik vorig jaar kocht, loopt nog tot april. Ondertussen heb ik alvast een andere gekregen. Daarvoor moest ik dan niet eens betalen. Want vooraleer mijn huidige omnipas afloopt wordt ik 65 jaar, en dan geldt een andere en beterkope regeling. 

Tof vind ik dat ik met de nieuwe pas dan ook op de TEC zal mogen. In het Waalse landsgedeelte moet ik nu immers een ticket kopen. Dat is iets wat ik altijd doe, want zoveel keer neem ik in Wallonië nu ook weer niet de bus. 

Mijn nieuwe omnipas is wel maar beperkt geldig in de tijd. Op de lijn wordt immers een andersoortige pas ingevoerd. Allicht zal De Lijn me daar wel tijdig van op de hoogte brengen. 

15:46 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.