09-01-13

Een natte wandeling langs slijkerige wegen.

land van rhodeEr was regen voorspeld. Ik had dan ook deze morgen mijn paraplu meegenomen, en mijn gaiters. Want ik weet dat de wandelpaden die de parcoursuitzetters van WSV Het Land van Rhode uitkiezen, dikwijls over modderige paden lopen.
Tegen 10 uur was ik in Kwatrecht. Er waren al veel wandelaars op weg, en dat ondanks het minder goede weer. Honderden zijn mij voor gegaan.

In het begin was het parcours wat braafjes, maar 2 wandelaars uit Brugge, die hun tocht beëindigden waarschuwden me: Als ze hier zeggen natuur, dan bedoelen ze niet zozeer het uitzicht, als wel wat je onder de voeten krijgt. En inderdaad, naarmate de tocht vorderde kregen we steeds meer glibberige paadjes. Modderpoelen tussen de landerijen in. Soms liepen we met de benen wijd open om het ergste te vermijden. En ja ... Iemand met lage schoenen aan, schiet tot over haar enkels in een modderbrij. Dat wordt voor haar de tocht uitwandelen met natte voeten. Haar glimlach verdwijnt niet. Dat hoort erbij - vertelt ze.
6 km was het kortste traject, 21 km het langste. Daar had ik voor gekozen. Ik wou dat in 4 uur uitstappen. Maar dat is me niet gelukt. Ik had er wat meer tijd voor nodig.
Het was kwart na twee als mijn tocht afgelopen was. Om 14u39 had ik de lijnbus naar Gent. Ik ben dan ook niet blijven plakken, maar ben gelijk doorgestapt naar de bushalte.
Vanzelfsprekend heb ik eerst de ergste modder van mijn schoenen geborsteld, vooraleer op de autobus te stappen. Maar toch kon iedereen zien dat ik een modderige tocht achter de rug had.

18:26 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: land van rhode

De commentaren zijn gesloten.