06-01-13

Viggaalvrienden in De Pinte

Veel wandelingen staan er vandaag aangekondigd. Uit de ruime keuze kies ik voor de nieuwjaarstocht van de Postiljon. De Postwandelclub uit Merelbeke weet van hun Nieuwjaarstocht altijd een gezellige bedoening te maken, en veel gelegenheid te scheppen zodat de wandelaars elkaar kunnen ontmoeten en het beste wensen voor het volgende jaar.

Voor de Gentenaars is de startplaats gemakkelijk te bereiken. De school van waaruit we starten, ligt vlakbij een bushalte, waar zelfs de zondag 2 bussen per uur passeren. Tegen 9 uur zette de vriendelijke chauffeur van De Lijn ons af, en konden we ons inschrijven en aan de tocht beginnen. Ik koos voor de 24.
Die hield een traject in naar Nazareth, met op wat modderstroken in de Hospicebossen na, goed begaanbare wegen. Op de akkers stond nochtans veel water. In Nazareth hadden we twee keer rust en een extra lus. Althans wij van de 24. Die van de 18, sloegen de lus over.

Daarna brachten de wandelpijlen ons naar de Moerkensheide. Velen die ooit bij de scouts geweest zijn, kennen de terreinen aldaar. Het is dan ook altijd weer tof daar even te blijven zitten. De 12 had zich overigens bij ons gevoegd ondertussen.

De 12 had vanuit het scoutsterrein een extra lus, wij niet. Wij werden naar de startplaats geloodsd, om daar deze wandeling te beëindigen, en heel wat af te babbelen vooraleer de lijnbus naar huis te nemen.

18:55 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postiljon

De commentaren zijn gesloten.