31-12-12

Vriend

In het jaar 2012 hebben we goede en wondermooie dagen gekend, maar ook hebben we afscheid moeten nemen van mensen die we graag hebben, die we graag tegen komen, waar we graag mee omgaan.

Vitsemolenhoeve op bidprentjeE vrind is like e stekkerdroad

je kut dr an vaste roak'n

en ojje were weg wult goan

t doe zere je los te maken

23:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De laatste wandeltocht dit jaar

kreketrekkersOp de laatste dag van het jaar, toch nog naar een georganiseerde wandeltocht. Een tocht met een naam die je 2 keer moet lezen voor je het begrijpt, de Tis tied ta tud tis-tocht.
Om 8u51 nam ik de trein richting De Panne. Onderweg zou Michel er bij instappen, en in Kortemark in de startzaal zouden Daniel, Irenée en Roland wachten.
Om 9u11 stapte ik weer uit de trein. De trein had zich geen meter verroerd. Er was geen treinbestuurder opgedaagd. Ik was niet de enige wandelaar die de afgelaste trein verliet. We zouden op de volgende trein moeten wachten: om 9u51. Met onze treinervaringen en met grapjes vulden we de wachttijd op. Je kent ze wel:
- Met de trein is het altijd een beetje reizen, of:
- Met de trein was je er al geweest.
Maar goed, we hebben het mobieltje, en afspraken kunnen aangepast worden.
Rond 11 uur was ik dan eindelijk in Kortemark. Het was goed weer, droog. Daniel had al een toertje van 7 km gedaan, en hij We besloten de 14 km te stappen. Het mocht ook niet te laat worden vandaag.
Die bestond uit twee stukken, met centraal een rust in Handzame.
Het was een mooi parcours door een landelijke streek. Veel velden met groenten, al of niet al geoogst, passeerden langs onze voeten. En we hebben het droog kunnen houden.

Volgend jaar een nieuw wandeljaar. Hierbij mijn beste wensen voor een gezond en voorspoedig 2013.

18:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kreketrekkers

30-12-12

Wafelentocht

egmontVandaag was het de wafelentocht in Zottegem. Ik ken de inrichtende club als een vereniging die geen spatje modder schuwt. En inderdaad, vandaag was het ook zo, althans op de afstand die ik gekozen heb. De vele wandelaars weten dat, en nemen reserve kleding mee. Gelukkig maar. Een mevrouw had van dicht bij met de modder kennis gemaakt, en haar rechterkant was een en al modder. En zij was niet de enige. Een mens wil de blubber ontwijken, en sliert dan toch wel uit zeker! Gelukkig is het zacht neer komen.
We laten het niet aan het hart komen. De veldrijders en de mountainbikers zien er soms nog meer besmeurd uit.
De wandelaars houden wel van zo een avontuurlijke tocht. De goed ingerichte rustposten en de ruime startzaal dragen ongetwijfeld ook bij tot het succes van zo een wandeltocht.
Toen ik wegging waren er al meer dan 2.600 wandelaars genoteerd.
En of je nu 5 kilometer gewandeld hebt, of 32, zo een lekkere wafel met slagroom dat smaakt!

18:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: egmont

29-12-12

Zoveel trappen!

euraudaxVandaag gaan stappen in Luik. Het was een Euraudaxtocht van 25 km. Al vooraf wisten we dank zij facebook, dat een aantal van onze wandelkennissen er zouden zijn.
Het is een tocht waarop de diehards van over het hele land even komen stappen. Vlamingen evengoed als Walen.

Ik had er mij op voorbereid om heel wat trappen te doen.
De inrichter liet ons van meetaf aan, al de trappen doen van het station Guillemins. Dan spaarde hij ons even van trappen maar liet ons wel goed klimmen naar de basiliek en het memoriaal van Cointe. Daarna koos hij de kant van Sint-Nicolas om na een afdaling de terril van Tilleur te beklimmen. Na een charmant groen lusje aldaar, hadden we een steile afdaling doorheen het Quartier Laveu. Ik dacht dat we naar de Maas zouden gaan, maar dat was niet goed gedacht. Het was trappen doen, trappen naar boven, trappen naar beneden om dan in de Botanique uit te komen.
En hij bleef ons langs trappen leiden: nu in het Quartier Ste. Marguerite. Weer trappen dan om op de citadel uit te komen.

Afin als we boven zijn, weten we dat we weer naar beneden moeten. Dat er in Luik zoveel trappen waren, wist ik niet. De baankapitein hield er goed het tempo in. Het is ten slotte een Euraudax. Met 140 waren we. Voor zo een soort mars is dat veel. Voor een aantal onder ons was het weliswaar de eerste keer dat ze een Euraudax stapten.
We stapten vandaag in een zacht weertje, droog en zo een 12°C.

18:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: euraudax

28-12-12

Het jaar uitwandelen

DSC00989.JPGHet jaar 2012 beëindig ik met wat wandeltochten:

  • Morgen, zaterdag een groepswandeling in het Luikse met de fameuze trap van de Franchimontezen en de Kerstmarkt.
  • Zondag, in Zottegem bij Egmont gaan we het hoofd verliezen in de Wafelentocht
  • En maandag is het tijd dat het gedaan is in Kortemark : Tis tied ta tud tis-tocht

Op de foto hierbij stappen we de trappen op in Luik op 29 december, 2 jaar geleden, in het jaar 2010.

15:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

27-12-12

Wandel met de Kwartels

kwartelsHet zeekanaal dat door Zelzate loopt splitst met haar industriële strook het plattelandsgebied ten noorden van Gent. Beide kanten vormen het wandelgebied van de wandelclub "De Kwartels". De ingedijkte polders bieden een aangenaam landschap. Geulen geven soms grillige vormen. Turfwinning gaf meer rechtlijnigheid. Fruitboeren hebben de plaats ingenomen van de garnaalvissers van weleer. De wat hogere zandrug draagt bospartijen. Een landschap waar het afwisselend wandelen is.

In 2013 zetten de parcoursmeesters van de wandelclub 9 tochten uit. Zorg dat je erbij bent!
Voor meer info, lees op het web de bladzijden van de wandelclub, klik hier.

26 januari Tocht rond Oosteeklo
9 maart Meentocht te Zaffelare
7 april Kwarteltocht te Zelzate
15 juni Wachtebeekse Zomerwandeling
28 juli Canisvliettocht te Zelzate
2 september Lageledetocht te Wachtebeke
8 september Smokkelfeestentocht te Assenede
5 oktober Boswandeling te Oosteeklo
17 november Koude Voetentocht te Boekhoute


Het zijn telkens wandeltochten, waarop je zelf je vertrektijd bepaalt, en je zelf een afstand kiest. De club zorgt er voor dat de wandeling goed uitgepijld is, en dat er rustposten onderweg bemand zijn. 

08:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

26-12-12

Mijn elfennaam is Eleross Calaelen

Bilbo Baggins

Mijn elfennaam is Eleross Calaelen en bij de hobbits noem ik Minto Deepdelver.
Ik ben op bezoek geweest bij Bilbo Baggings, maar hij was niet thuis. Hij was net vertrokken met een tovenaar en 13 dwergen naar de berg Erebor. Thorin Eikenschild was de baankapitein van het wandelgezelschap. De trotse dwerg leidde zijn groep langs mooie landschappen. Hij schuwde het avontuur niet. Heel wat ongure types wilden de dwergen verhinderen om thuis te komen. 

Alles speelde zich in mijn geval af in zaal 7 van de Decascoop, aan Ter Platen in Gent. 
De 3D maakt indruk. Nu des te meer omdat ik 2 weken geleden in Eurodisney Parijs achter de schermen heb kunnen kijken heb hoe die spektakels opgebouwd worden, en tweedens omdat ik vorige week nog de ontwikkeling van de bioscoopfilm gezien heb: van de stomme film, over de geluidsfilm, over de kleurenfilm tot cinemascope.
Vandaag was het driedimensionaal genieten. Trekken door het landschap, epische gevechten, onverwachte tussenkomsten en hoe zo een reisgezelschap dat uit verschillenden bestaat tot een hechte groep wordt. 

18:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)