29-12-12

Zoveel trappen!

euraudaxVandaag gaan stappen in Luik. Het was een Euraudaxtocht van 25 km. Al vooraf wisten we dank zij facebook, dat een aantal van onze wandelkennissen er zouden zijn.
Het is een tocht waarop de diehards van over het hele land even komen stappen. Vlamingen evengoed als Walen.

Ik had er mij op voorbereid om heel wat trappen te doen.
De inrichter liet ons van meetaf aan, al de trappen doen van het station Guillemins. Dan spaarde hij ons even van trappen maar liet ons wel goed klimmen naar de basiliek en het memoriaal van Cointe. Daarna koos hij de kant van Sint-Nicolas om na een afdaling de terril van Tilleur te beklimmen. Na een charmant groen lusje aldaar, hadden we een steile afdaling doorheen het Quartier Laveu. Ik dacht dat we naar de Maas zouden gaan, maar dat was niet goed gedacht. Het was trappen doen, trappen naar boven, trappen naar beneden om dan in de Botanique uit te komen.
En hij bleef ons langs trappen leiden: nu in het Quartier Ste. Marguerite. Weer trappen dan om op de citadel uit te komen.

Afin als we boven zijn, weten we dat we weer naar beneden moeten. Dat er in Luik zoveel trappen waren, wist ik niet. De baankapitein hield er goed het tempo in. Het is ten slotte een Euraudax. Met 140 waren we. Voor zo een soort mars is dat veel. Voor een aantal onder ons was het weliswaar de eerste keer dat ze een Euraudax stapten.
We stapten vandaag in een zacht weertje, droog en zo een 12°C.

18:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: euraudax

Commentaren

ziezo Guy, alweer wat bijgeleerd, maar heb je het aantal trappen ook kunnen tellen, ik ben de tel weliswaar kwijtgeraakt en dan hadden we ze nog niet allemaal gedaan welke in de stad rijkelijk liggen uitgestrooid. Proficiat het was een mooie tocht om het Euraudax jaar af te sluiten

Gepost door: Smets Rene | 29-12-12

Als het er al zoveel zijn, dan geef mij maar roltrappen.......?

Gepost door: Peter Heesakkers | 30-12-12

De commentaren zijn gesloten.