22-12-12

Attention à la marche

euraudaxVandaag zijn we gaan wandelen in Enghien. Waar zou dat ergens liggen? Ik heb het vooraf moeten opzoeken. Gelijk in de WIKI wat achtergrondinformatie over Edingen gelezen.
Deze morgen reden we naar het Henegouwse stadje. Een paar van ons hadden eigenlijk niet veel goesting meer, want er was erbarmelijk weer voorspeld: 60 liter water. Maar ja ... Beloofd is beloofd!
Het was een Euraudax wandeltocht van 25 km, een groepswandeling aan een tempo van 6 km per uur.
Voor de inschrijving en de start kwamen we bijeen in de cafetaria van het zwembad van Edingen. Om 11 uur startten we in de regen. We stapten door het groen. Soms het groen van sporterreinen, de green van een golfterrein ook trouwens, maar meestal het groen van weilanden en akkers. Het wei- en akkerland overheerste de tocht, die wij onder de striemende regen aflegden. De eerste wagenrust was gelukkig onder een brug, zodanig dat we toch even in het droge onze bevoorrading hadden. In een leuk dorpje Rebecq genoemd, hadden we een caférust. Daar aten we onze boterham op, en trokken dan verder door de landerijen. Het is hier redelijk plat trouwens.
Onze paraplu hadden we nog niet moeten dicht doen als we in Petit-Enghien (in het Vlaams is dat Lettelingen) onze 2de caférust hadden. Onze schoenen en broekspijpen waren wel nogal bemodderd.
Ook de laatste kilometers die ons door een parklandschap brachten, stapten we in de regen.
Kan een mens daar nu plezier aan hebben? Ja! Jazeker! Didier formuleert het zo: "Weliswaar liepen we 5 uur in de gietende regen en waren we op het eind allemaal kletsnat, toch was het voor mij een heel ontspannende ervaring. Het stappen door wind en regen was ideaal om het hoofd  helemaal leeg te maken"

21:29 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.