13-12-12

Geen herders die waken bij nachte

okraNeen ... Het is al lang geleden dat de herders lagen bij nachte. Wij leven nu op een andere manier. Toch beleven ook wij het korter worden van de dagen. Net als toen verwachten we niet het einde van de tijden, maar verlangen we, wachten we op nieuwe tijden.
En bij mensen uit mijn omgeving uit zich dat in de kerststal. De kerststal wordt opgebouwd. Op kerstdag zelf zal het kerstekindje, het nieuwe leven in de kribbe gelegd worden
Naast de stal kennen we ook de kerstboom. De altijd groene boom zorgt ervoor dat de zon zich wendt, en dat de dagen weer langer worden.

De feesten voor kerstdag houden door dat wachten bezinningsmomenten in. Bezinnen op het wachten, bezinnen om het nog niet hebben, bezinning op de hoop.

Gisteren waren we in de Brug van Zelzate samen met Ziekenzorg Debbautshoek. Vandaag kwamen we in de Eeklose Sint-Jozefparochie samen voor de advents- en kerstbezinning van OKRA, regio Eeklo. Woensdag treftt OKRA Debbautshoek elkaar in het cultureel ontmoetingscentrum op de Asseneedsesteenweg in Zelzate.
En de vrijdag nadien bouwen we in onze kerk de kerststal op.

Kerstmis komt eraan. Ook jullie bereiden allicht de feesten voor. Hierbij alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

19:40 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

De commentaren zijn gesloten.