02-12-12

De klomp lacht in Moerbeke

lachende klompIn plaats van met deze foto van een heksenkring te beginnen, zou ik een foto van Sinterklaas moeten laten zien. Het was immers naar de Sinterklaastocht in Moerbeke dat ik ging wandelen. Maar ja ... Buiten is het koud en binnen is het warm, en dan beslaan niet alleen de glazen van mijn bril, maar ook de lens van mijn Cyber-shot. De foto die ik van de goedheilig man en zijn zwarte piet, nam vertoont niet meer dan een wazige vlek.

Maar, laat het mij over mijn wandeltocht zelf hebben. Weer of geen weer, de Sinterklaastocht van de Lachende Klomp, daar neem ik aan deel. De parcoursmeester zet mooie wandelingen uit in verschillende afstanden. De kortste is 4 km, de langste 30 km. Iedereen weet dat hij er graag een wat avontuurlijke wandeling van maakt. Ik stap graag een grote afstand, maar omdat het al na 10 uur was, toen ik van de lijnbus afstapte, besloot ik nu niet de 30 maar de 21 te stappen. Dat was een tocht in 3 trajecten.
Het eerste traject bracht ons door het Heidebos. Daar zag ik verschillende heksenkringen, zoals deze op de foto. De rust was terug in Moerbeke, in de Moerbei, en na de stempel stapte ik met een groepje 4 km-wandelaars naar buiten. Onze wegen splitsten zich snel. Zij werden weer naar de startplaats, het parochiecentrum gestuurd, ik volgde de pijlen die me naar Eksaarde brachten. Een ijskoude regen geselde onze gezichten terwijl we ons best deden om de vele modder te ontwijken. Vruchteloos! Had ik maar mijn getten aan gedaan!
De tweede rust was in het Eksaardse Gildenhuis. De soep, tomatensoep, smaakte heerlijk. Dat samen met mijn lunch bracht weer de kracht voor het laatste stuk te stappen.
Amaai! Hadden we al modder gehad, nu werd het compleet! Het pad naast de Zuidlede was een en al modderbrij. Het kostte wat inspanning om niet uit te glijden. We zullen wel geweten hebben dat we gewandeld hebben vandaag. Na de Zuidlede was het gemakkelijk stappen over de kasseien naar het Etbos, om zo weer in Moerbeke uit te komen, aan de achterkant van waar eens een suikerfabriek lag.

Nu thuis, gedouched, de vuile broek in de wasmand, de schoenen proper gemaakt, denk ik met plezier aan de tocht terug.

18:31 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lachende klomp

De commentaren zijn gesloten.