01-12-12

Euraudax Brugge-Torhout nam ons mee vanuit Gits

euraudaxEuraudax-wandelen is een bijzondere vorm van wandelen in groep. Het is een methode die aan strak voorgeschreven eisen moet voldoen. De eisen betreffen het wandeltempo, de rusttijden, de af te leggen kilometers.
Euradax-wandelen doen we in 25 km, of veelvouden ervan.
Vandaag was het een 50 km (of een 2 keer 25) vanuit Gits.
Van ons Euraudax-groepje vertrokken we met 5 wandelaars van uit Zelzate naar Gits. De mevrouw van de GPS bracht ons langs stukken in Oost- en West-Vlaanderen, die we nog niet kenden. Dat kom je tegen als je kiest voor de kortste weg.

Eens in Gits vonden we de startzaal in de school SAVIO VOBO. Dezelfde zaal wordt trouwens morgen, zondag, gebruikt als rustpost door de wandelclub 'Voetje voor voetje'. Op ons parcours zagen we dan ook geregeld de wandelpijlen van deze wandelclub.
Onze baankapitein hield er van meetaf aan een goed tempo in. Het was trouwens goed weer om goed door te stappen. We hadden één keer een wagenrust met een wafel en warme drank, en een keer een caférust.
Ons groepje had voor de 25 km gekozen. Om 14 uur was het voor ons afgelopen. Voor de collega's die de 50 stapten, stond de spaghetti klaar. Zij zullen er kloek opstaan voor de tweede 25, terwijl wij weer richting Zelzate reden.

We hebben alvast voor nog een Euraudax in december afgesproken.

20:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.