30-11-12

Wandelplanning weekend 1 & 2 december

Het is soms moeilijk kiezen waar te wandelen. Ga ik zaterdag bijv. naar Zuiddorpe, dat is vlak over de grens in Nederland? Of wordt het een wandeltocht in Balegem ingericht door het Land van Rhode?

Neen! Het wordt een tocht in het Westvlaamse Gits. We rijden er met de Zelzaatse Euraudaxers heen. 
Ik heb alvast gelezen bij Maya hoe het vorig jaar was. Klik hier voor haar blog.

Voor zondag ligt mijn keuze vast. De tocht van de Lachende Klomp in Moerbeke-Waas is een vaste waarde in mijn agenda. Klik hier voor mijn impressie van vorig jaar.

Een goed hulpmiddel om een wandeltocht te kiezen is de electronische marching. Klik hier. De wandelingen staan er per datum en per startplaats vermeld.

20:17 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

Woordenloze humor

Peter VermerschGisteren kwamen we in de Zelzaatse cultuurraad bijeen. De vergadering kende 2 gedeelten. Het eerste deel was officieel: de algemene vergadering met bespreking en evaluatie van de werking, voorbereiding van de verkiezingen voor de nieuwe raad, en zo meer.

Een tweede gedeelte was een optreden. Om 21 uur mocht iedereen vrij binnenkomen. De raad had Peter Vermersch uitgenodigd om zijn show 'Zwijgen is goud' te brengen. Die man is een optieker, die naast zijn beroep al zijn tijd in het toneel steekt. Hij regisseert zo bijv.  het blijspel dat Femma en KWB op de planken brengt.

Hij brengt ook een solo, een one man show. Hij brengt visuele humor. Zo een beetje als in de stomme film van vroeger. Daarmee wist hij ons allen te boeien. Hij nam ons die avond mee in de verschillende types en situaties die hij voor ons tot leven bracht.

De kalender van deze mime-kunstenaar staat op: www.petervermersch.be/

08:26 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate

Marche du Souvenir Albert-Ypres 2012

herdenkingsmarsTerugblik op de Herdenkingsmars, 3de editie

Voettocht  van Franse en Vlaamse wandelverenigingen in samenwerking met de diensten voor Toerisme van Le Pays du Coquelicot en die van Ieper

Van  6 tot 11 november 2012 stapten  we met een groep van zo een 35 wandelaars een mars om de eerste wereldoorlog te herdenken. De wandelreis was een combinatie van busritten en wandeltochten. We vertrokken uit Albert aan de Somme  en het einde was Ieper.
Vier dagen hadden we een wandeltocht in lus. Iedere dag voegden zich andere wandelaars bij ons.  De eerste 3 dagen waren we telkens met zo een 100 wandelaars. De laatste dag met meer dan 800.

De foto’s van deze wandeltocht heb ik in albums bij Skydrive geplaatst. Ook foto-albums van andere wandelaars heb ik hier opgenomen.
Voor mijn blogberichten, klik op de betrokken link.  In die 3de kolom staan trouwens ook links naar teksten, dan wel berichten van anderen.

Even overlopen:

Datum

 

Indrukken

Foto’s

Vooraf

Vooruit kijken

Herdenkingsmars

 

Dinsdag 6 nov

De Vlamingen rijden naar Albert

Dagprogramma

Aangekomen in Albert

 

Klik

Woensdag 7 nov

Bij de afdeling wandelen van Le Pays du Coquelicot

Dagprogramma

De slagvelden bij Albert

 

Klik

Donderdag 8 nov

Strijders uit de andere kant van de wereld

Dagprogramma

Een kariboe boven de bunkers

 

Klik

Vrijdag 9 nov

De veldslagen van Artois

Dagprogramma

Mademoiselle from Armentières

Van de Mont St.Eloi naar Lorette

 

Klik

Zaterdag 10 nov

De Ieperboog

Dagprogramma

Mars met ‘Nooit Moe’ van Boezinge

Televisiereportage van France3

De impressie van een wandelaar uit Zottegem

Het bericht in de wandelgazette

 

Klik

Klik (facebook)

Klik

Zondag 11 nov

Last Post aan de Menenpoort

Dagprogramma

Weer thuis

Klik

Achteraf

Terug kijken

Country roads

Herdenkingsmars

 

 

Lees de teksten. Bekijk de foto’s. Nog beter: wandel zelf eens in Le Pays du Coquelicot en in de Westhoek.
Herinner de oorlog: Op het internet kan je een applicatie vinden die je op je smartphone of tablet kunt  downloaden:  De Groote Oorlog.

07:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herdenkingsmars

29-11-12

Een lege trap

De trap naar de Minard is leeg. Een lege trap naar de Minard

De Minard is de theaterzaal aan de Walpoortstraat in Gent. Mensen als ik associeren de Minard altijd met volkstheater. In het verleden speelde Romain De Coninck hier zijn revues in het Gentse dialect.

Die man is al bijna 20 jaar overleden, maar op de trappen van zijn geliefkoosd theater zat hij nog altijd. Volgens het bijhorend bord zat hij hier in de rol van Kamiel Sprottaert. Als ik het me goed herinner was dat de rol van inspecteur in verschillende detectivetoneelstukken die Romain Deconinck schreef.

Maar nu zit hij er niet. De plek is leeg. Je ziet nog de sporen van zijn zitvlak en zijn schoenen. Meer niet.

Ik passeerde er toen ik het parcours voor de Euraudax-tocht in Gent aan het verkennen was. De tocht zelf gaat door op 12 februari 2013. Hopelijk zit hij er dan weer.

(Op een filmpje in YouTube zie je het standbeeld vanuit verschillende hoeken, klik hier)

09:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

28-11-12

Te huur

Te huur.jpgDe kantoorverdieping waar ik tot in 2008 gewerkt heb, staat nu te huur.
En Peter, die er vlak bij woont,  liet me weten dat ik dat mooi via een webcamera in de gaten kan houden, of het te huur blijft staan.
De webcamera staat opgesteld op de Lichttoren.
Via deze camera kan men ten alle tijde het 18-septemberplein bekijken: Ons Net Eindhoven.

08:44 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

27-11-12

Dwalen in Zelzate en Assenede

IMG1141.jpgVandaag was het een dag om wat werkzaamheden die ik als penningmeester dan wel als secretaris heb weg te werken.

Mijn nota's en documentatie die we gisterenavond in het KAHO kregen, doornemen en opbergen. Naar aanleiding daarvan ook wat mails opstellen en verzenden.

Voor de parochie ging ik dan nog naar de pastorij. In onze parochie hebben we geen eigen pastoor meer. We delen onze zieleherder met meer dan 5 parochies, en die man heeft het interparochiaal secretariaat in Assenede gevestigd. Een wandelaar als ik ga daar natuurlijk te voet naar toe. Het is zo een 5 km van waar ik woon.
Het was een mooi tochtje trouwens. Stil dat het was. Ik kwam maar één fietser tegen. Wel veel klein wild: konijnen, fazanten. Heerlijk rustig dwalen door het ingepolderde land, pas ingezaaid dan wel voorzien van geelbloemige groenbemesting. 

Bij mijn post zat ook info voor de bestuursleden van ons OKRA-trefpunt. Vanmiddag heb ik die dan in de respectievelijke brievenbussen gestoken. Weer goed om buiten te zijn. 

Nu nog wat correspondentie in verband met wandeltochten. En in de late middag nog een bijeenkomst in verband met het onderhoud van het kerkgebouw.

Vanavond kan ik dan verder gaan met mijn fotoreeksen. Van de mars Albert-Ieper moet ik nog aan de 3de dag beginnen. En van de Via Podiensis loop ik helemaal achter. Ik zit nog niet eens aan de helft. 

14:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

26-11-12

Buiten in zon, regen, wind en sneeuw

Nijmegen 058.JPGSunshine is delicious.
Rain is refreshing.
Wind braces us up.
Snow is exhilarating.
There is really no such
thing as bad weather;
only different kinds of
good weather


Dat las ik in Elst tijdens de Vierdaagse.

18:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 4daagse