18-11-12

Echt OLAT

OLAT heeft bij ons de naam van een wandelclub te zijn die steeds mooie wandeltochten uitzet, wandeltochten door de natuur, door bossen. De inrichters schuwen zich niet voor wat modder of nattigheid. Hun tochten zijn goed georganiseerd: uitgepijlde wanteltochten, met daarbij ter aanvulling ook een routeblad. De aanduidingen van RA, RD en LA zijn aangebracht op genummerde bordjes. Neem daarbij, dat wij vanuit Oost-Vlaanderen niet vertrouwd zijn met hun wandelgebied, dan is dat een reden te meer om eens naar het Noord-Brabantse land te rijden. We dat waren de Doetjes Daniel, Martine en ik.

Het was na 9 uur als we in Sint-Oedenrode aankwamen. Tot 10 uur mochten de wandelaars nog aan de 30 km beginnen, en dat deden we dan ook. Peter, een wandelaar uit Eindhoven, die op Beneluxwandelen uitgebreide verslagen publiceert vervoegde ons. Olat stuurde ons, eens we het dorp uit waren door modderige wegen. Eerst door het Groenewoud, en nadien door de Meierij: de groene streek ten zuiden van s' Hertogenbosch. De modder maakte het wandelen behoorlijk moeilijk. Onze voeten werden vastgezogen, en moesten we steeds los trekken. Even overwogen we om toch naar de 20 over te stappen, maar we hielden ons toch aan de 30. Hoe goed de aanduidingen ook waren, we slaagden er toch in om verkeerd te lopen. En omdat we net in een recht lang bospad terechtkwamen, duurde het een tijd vooraleer het tot ons doordrong dat we verkeerd waren. Op ons blad stond:'Deelname aan deze tocht is geheel op eigen risico' Nu dat weten we dan. Er zat niets anders op dan terug te keren, tot op de plek waar we mislopen waren. Terug op het aangeduide pad, letten we nu beter op.

Na 6 km hadden we al een bevoorrading gehad, op 14 km en 22 km hadden we een caférust. We zaten in de staart van de wandeling. Zitplaats was dan ook geen probleem. Gezien het slechte weer was buiten zitten niet mogelijk.

Op zo een tocht worden de wandelaars om 17 uur verwacht binnen te zijn. We moesten dan ook ergens afsnijden. Moeilijk in een streek die je niet kent, maar een studie van de routebeschrijving liet ons toe een stuk van de 30 en de 40 over te slaan, door ons de 20 te vervoegen. Op de soeprust, bleven we niet te lang zitten. Zo kwamen we dan toch nog ruim op tijd binnen.

21:36 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: olat

Commentaren

Hey Guy! Het was me een groot genoegen Jou , Daniel en Martine te ontmoeten en mee te mogen wandelen. Jammer van mijn toch voorgenomen langer verblijf met jullie na de finish. Maar gezien de onbereikbaarheid van dat plaatsje met het o.v. kon ik het aanbod, om mee te rijden niet afslaan. En de chauffeur had nu eenmaal haast.
Was zelfs ongewoon vroeg thuis , hi-hi. Hopelijk mag ik jullie gauw weer eens begroeten in onze mooie provincie. Jullie zijn gelukkig weer goed thuis aangekomen. Zullen niet veel last van de opkomende mist hebben gehad? Hartelijk gegroet uit Eindhoven Peter Heesakkers

Gepost door: Peter Heesakkers | 18-11-12

Hey Guy, leuk om terug te lezen dat jullie ook de schoenen nog aanhadden na de tocht!
Gr. Jack Bertrums

Gepost door: jack Bertrums | 19-11-12

De commentaren zijn gesloten.