16-11-12

Piro was Omer

Het was mooi wandelweer vandaag. Geen weer om binnen te zitten. Ik nam de trein naar Lichtervelde. In de trein ontmoette ik al meteen andere wandelaars die hetzelfde doel hadden: De Pirotocht van de Margrietestappers.
Van het station was het een kwartiertje stappen naar het centrum Lichterhove, waar de wandeltochten startten. De club had afstanden van 6, 13 en 20 km uitgepijld.

Welke afstand je ook koos, voordat je de wandeling beëindigde zou je een rustpost hebben, waar een drankje gratis aangeboden werd. Voor velen was dat een streekbier, een Omer met name. Anderen hielden het soberder en namen een watertje of een koffie.

Ik ken de Margrietestappers als een club die 'propere' wandeltochten uitwerkt. Met proper bedoel ik dan dat we niet door modder moeten ploeteren. Ook vandaag was dat zo.

Centraal rustpunt voor de 13 en de 20 was een radar. Duidelijk herkenbaar in het landschap dus. Wij die de 20 stapten hadden daarbij nog een extra lus die ons langs maar niet doorheen de Huwynsbossen bracht.

Het was vandaag een landelijke tocht, een wandeling op de buiten, met veel groenten: Prei in overvloed, en verschillende koolsoorten. Ook natuurlijk nog niet geoogste mais en velden met geel- en paars bebloemde groenbemesting.

De Margrietestappers weten in hun tocht alle spanning die in ons aanwezig is, langzaam weg te werken. We ontstressen, we ontspannen, we verjongen, zoals ik in een ander verband op een muur geschreven zag.

19:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: margrietestappers

De commentaren zijn gesloten.