15-11-12

Herdenkingsmars Albert-Ieper, editie 2012

Vanuit Albert bewandelden we Le Pays de Coquelicot. De Vlamingen waren reeds de vooravond aangekomen, en op 7 november vervoegden zij de wandelaars, de Franse wandelaars van de afdeling wandelen van het Pays du Coquelicot. Le Pays du Coquelicot is de klaprozenstreek. De klaproos met zijn rode kleur en haar bloem die vrijwel onmiddelijk verwelkt als zij geplukt is, is het symbool van de vele gesneuvelden. De poppie herinnert ons aan de eerste wereldoorlog.
Dat was het thema van onze herdenkingsmars.

We waren met een veertigtal om de 4 dagen volledig te stappen. Samen met de dagstappers waren we de eerste 3 dagen dagelijks met 80 tot 100 wandelaars. De laatste dag, de zaterdag zelfs met meer dan 800.

In Frankrijk wandelden we in groep, tussen een eerste en een laatste man. We hadden er bevoorrading vanuit een minibus die op de berijdbare gedeelten van de tocht als volgwagen met de groep mee reed. Rond de middag hadden we steeds een middagrust in een zaal. Iedere dag deden we een grote 25 km aan een redelijk tempo. Waar er monumenten waren, of over kenmerken van slagvelden of linies, hielden we halt, om naar de uitleg te luisteren, en zo deelachtig te worden aan het verleden.

Iedere dag was het een andere wandelclub om de tocht te leiden.
De vierde dag was het onze Vlaamse club: Nooit Moe van Boezinge.

00:51 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herdenkingsmars

De commentaren zijn gesloten.