03-11-12

Kwartels op het balkon van de Pyreneeën.

Via Podiensis 931 (2).JPGDe leden van de wandelclub “De Kwartels” wandelen graag. Ze wandelen graag in de eigen buurt. Ze wandelen graag in het Vlaamse land. En ze nemen ook graag deel aan een wandelreis in Europa.
Zo een wandelvakantie is de tocht over de Via Podiensis . Het is een wandelvakantie uitgewerkt door de organisatie “De Scheldeboorden”. 
De Via Podiensis is een wandelroute in Frankrijk. De route is een zogenaamde GR-route: de GR65. Zij begint in het vulkanische Le Puy en Velay, en eindigt aan de voet van de Pyreneeën.
De Kwartels Agnes, Antoine en Guy nemen er aan deel.
We doen 3 jaar over de tocht. In 2011 stapten we een eerste gedeelte. Dit jaar in oktober stapten we een tweede stuk. We zijn begonnen in Figeac en geëindigd in Condom.
Per dag wandelden we telkens zo een 20 km. We wandelden langs de krijtrotsen die de uitlopers vormen van het Centraal Massief. We stegen naar toppen om weer af te dalen naar de valleien, uitgesleten door de rivieren. We liepen door het land van de saffraan. Tot onze verrassing is de saffraan de stamper van de krokus. De gele stamper van de paarse bloem wordt in de herfst geoogst.
We wandelden in het gebied dat de Fransen tijdens de honderdjarige oorlog op de Engelsen veroverd hebben. Op onze route deden we meerdere bastides aan, dat zijn kleine vestingsteden. En in de verschillende kerken kwamen we Jeanne d’Arc tegen.
Het stadje Condom waar we de laatste dagetappe eindigden, is het stadje met de 3 musketiers.
Op het einde van de tocht was de bergketen die Spanje van Frankrijk scheidt, waren de Pyreneeën al zichtbaar.
Op de foto 3 Kwartels die toen net hun lunch op hadden, en weer klaar zijn om te wandelen.

08:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scheldeboorden, kwartels

De commentaren zijn gesloten.