28-10-12

Wandelen in de tuinbouwstreek

wetterenDe klok is verzet. Het is eindelijk winter geworden.
Winter? Nu ... Het heeft toch wat gevroren vannacht. Al in het ochtendgloren deed de zon pogingen om er door te komen. En daar slaagde ze in.
Al vroeg in de morgen nam ik lijnbus 55, om dan over te stappen op lijn 34 naar Wetteren.

Da wandelclub aldaar richtte er haar voettochten in de tuinbouwstreek in. Voor de 56ste keer al! Amaai! De streek zal er 56 jaar geleden wel wat meer verlaten bij gelegen hebben. Ik bedoel meer groen en minder bewoning.

Nu vandaag opteerde ik om de wandeling 28 te kiezen.
De tocht bracht ons in een eerste lus naar Kalken en haar meersen. En dan brachten de wandelpijlen ons richting Ten Ede. Onderweg er heen passeerden we het kasteel van Laarne.
In Ten Ede hadden we de rust en een extra lus voor de wandelaars die de 21 of de 28 kozen. Ik at er lekkere soep met een hot dog. Lekker en goed om daarmee de lus te stappen. Een lus met wat modderpartijtjes die ons in Melle aan de Schelde bracht.

Het kost geen geld om goede dag te zeggen. Zo ontspinnen zich tussen wandelaars allerhande gesprekken. Ook op de rustpost trouwens.

Vanuit Ten Ede stapten we weer naar het Scheppersinstituut, waar we gestart waren. De 21 en de 28 langs een traject van zo een 6 à 7 km. De 6 en de 12 langs een korter traject.

Het was een mooie wandeldag. Goed wandelweer en een mooi en afwisselend parcours. Dat is zo heerlijk aan een wandelzondag.

18:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wetteren

De commentaren zijn gesloten.