09-10-12

Langs dolmen en krijtrotsen.

Dinsdag 9 oktober reden we met de autobus naar Gréalou. Op het plein met de platanen begon onze wandeling vandaag. We wandelen over krijtplateaus, langs overblijfsels uit de prehistorie: de dolmen.

We doorliepen het land van de saffraan en zeiden 'Bonjour Tristesse', want het begon toch wel te regenen zeker. Gelukkig duurde dat niet lang.

In Carjarc lieten we in het bureau voor toerisme onze credential afstempelen. Het bureau is gevestigd in een voormalige kapel. Ook in Frankrijk krijgen kerken nu een andere bestemming.

Na het middageten bracht de autobus ons naar ons 2de wandeldoel voor vandaag: St. Cirq Lapopie. Dat is een mooi stadje op de berg met zicht op het water met een sluis nog onder Colbert aangelegd. Guido, onze gids vertelde over de economische inzichten van Colbert: Laisser faire, laisser passer. Dat laat maar passeren, moeten we letterlijk interpreteren. De Franse minister schafte de verschillende tolgelden af, die een vrij handelsverkeer in de weg stonden. Dat was in de XVIIIde eeuw.

We hadden een avontuurlijke afdaling, en trokken toen langs een jaagpad, in de rotsen uitgekapt. Een verlaten spoorweg kruiste ons verschillende keren, en de laatste kilometers hebben we die ijzeren weg dan ook bewandeld.

Voor de foto's klik hier.

19:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scheldeboorden, via podiensis

De commentaren zijn gesloten.