08-10-12

Dag 2 = wandeldag 1: Van Figeac naar Gréalou.

Het regende die maandagmorgen op 8 oktober. Freddy kwam met de autobus langs het hotel. We haalden onze paraplu dan wel poncho boven, en stopten propere schoenen en ons lunchpakket in de bagageruimte van de autobus.

Zelf vertrokken we vanuit Figeac. We trokken vanuit de vallei van de Célé naar boven. Een groot kruis markeerde een point de vue, waar we verpoosden na de lange klim, en een pause inlasten, zodanig dat iedereen die het wou, foto's kon nemen. Indrukwekkend het zicht over de vallei, met de bergen, waar we in de vorige editie doorheen getrokken zijn, in de wolken gehuld.

Een volgende stop namen we aan de Aiguille de Cingle, een naald waarmee je een reus moet zijn om er mee te kunnen naaien. Maar Guido vertelde het dat het een merkteken was dat de grens van Figeac aangaf.

Tegen de middag kwamen we in Faycelles. Ook weer zo een plek waar iedereen het fototoestel bovenhaalde. En waar we ook de eerste stempel in onze credential kregen.
Buiten dat dorpje wachtte Freddy ons op. Tijd voor de middaglunch.
By the way, ondertussen was het al lang opgehouden met regenen en liepen we al in T-shirt.

De uitlopers van het centraal massief zijn hier vooral kalkplateaus waarin de rivieren valleien en dalen uitgesleten hebben. Geen wit krijt, maar rotsen zwart dan wel bruin gekleurd door mangaan- dan wel ijzeroxiden.
Onze dagtocht beëindigden we in Gréalou.

Klik hier voor de route op Google-maps
Klik hier voor de foto's die ik op Windows Live heb geplaatst.

22:49 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scheldeboorden, via podiensis

De commentaren zijn gesloten.