29-09-12

Dag 7 = wandeldag 6

Onze wandeldag op zaterdag 29/9 zou een flinke tocht worden. 27 km stond er op ons schema. Een tocht van Hospital de la Cruz naar Melide.

In ons hotel verbleef een groep van NEOS, ook allemaal Vlamingen. Zij deden het anders dan wij. De tocht legden ze af in 14 dagen, waarvan 10 wandeldagen. Ze waren uit St.Jean-Pied-de-Port vertrokken. Overnachten deden ze telkens in een ander hotel.

De autobus bracht ons 's morgens van Sarria naar Hospital de la Cruz.  En daar begon ons lange wandeltocht.

Voor verschillende onder ons was het een zware tocht over dat golvend landschap. Een deelneemster overwoog zelfs even om toch maar een taxi te bellen. Ze keek al uit naar die verschillende borden met de telefoonnummers van bedrijfjes die taxi-vervoer aanbieden. Maar uiteindelijk heeft niemand een taxi moeten bellen. We hadden het geluk dat,  als rust echt nodig was, we een bar tegen kwamen.

De wandeltocht bracht ons langs verschillende dorpjes met charmante romaanse kerkjes. Enkelen hadden besloten om aan zo een kerk een Maria-lied te zingen. Het werd het OLVrouw van Vlaanderen dat door de Galicische luchten weerklonk.

Op het einde van de tocht slingerden we over paadjes langs een middeleeuwse brug en langs de verzorgde tuinen van de woningen in de voorstad van Melide. We verzamelden ons op een terrasje. En dan stapten we naar de autobus. De chauffeur bracht ons naar Monto de Gozo. De Monto de Gozo dat is de berg van de vreugde. De vreugde dat Santiago bereikt zal worden.

Wat mijn foto's betreft (klik hier), ik heb gezien dat de plaatsaanduiding niet altijd klopt. De GPS die in mijn fototoestel zit, was blijkbaar niet altijd nauwkeurig. Soms is de vermelde plaatsaanduiding bijna 20 km fout.

23:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasar, santiago, compostela

De commentaren zijn gesloten.