02-10-12

Het begin van een wandelvakantie

Pasar 019.JPGZondag vorige week vertrok ik op wandelvakantie met een PASAR-Groep. Voor velen in ons gezelschap was het een kennismaking met de bedevaartstocht naar Santiago de Compostela. Voor anderen was het een herophalen van de ervaringen van de tocht die ze vroeger al afgelegd hebben.

Zondag 23 september 2012 was onze vertrekdag: We vlogen van Brussel naar Madrid. In Madrid reden we met de autobus naar Astorga.

We maakten kennis met de Spaanse hoogvlakten. We reden over de bergen. We maakten kennis met het verleden van het Iberisch schiereiland. We konden ons mentaal voorbereiden op de voettochten die we in de loop van de week zouden stappen.

Op de foto hierbij het bisschoppelijk paleis in Astorga, een bouwwerk van de architect Gaudi. De architect Gaudi is bij mijn weten, vooral bekend om zijn Sagrada Familia in Barcelona. Hier in dit paleis dat op het einde van de 19de eeuw gebouwd is, was hij nog zo buitennissig niet.
Het wit-granieten gebouw komt bij mij niet zozeer als een gotisch paleis over, maar als een sprookjesachtig weids gebouw uit een Disney-wereld.

A propos, mijn foto's van die zondag 23/9/2012 heb ik zonet op internet geplaatst. Klik hier.

14:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pasar

Commentaren

Schitterende foto's, Gwy!!

Gepost door: Hugo Uyttendaele | 14-10-12

De commentaren zijn gesloten.