24-09-12

Eerste wandeldag: van 870 naar 1164

Maandag, 24/9/2012.
Na het ontbijt bracht de autobus ons naar Astorga. Daar kochten we in een supermercado wat etenswaren om ons lunchpakket mee samen te stellen.
In de kathedraal van Astorga konden we een stempel ophalen. En dan was het tijd om echt aan de camino te beginnen. In het begin bleef onze groep samen. Zo kon onze reisleider ons uitleggen hoe de weg gemerkt is: Pijlen op de grond. Pijlen op de boord van het voetpad. Blauwe borden met de schelp en een pijl. Witte palen waarop de schelp aangebracht is. Maar altijd en ondubbelzinnig: de gele pijl. --->

Om 16u30 werden we in Rabanal del Camino verwacht. We hadden dus ruim de tijd om zo een 20 kilometer te stappen. Het was wel zachtjes berg op. Ons gezelschap begon op 870 m hoogte. Het einde zou zo op 1164 m hoogte zijn.

Astorga -> Murias de Recivaldo -> Santa Catalina -> El Ganso -> Rabanal

Op de middag was ik in Santa Catalina. Tijd voor mijn medicamenten en een café solo. Anderen gebruikten hier hun lunch. Maar ik wou wachten tot in El Ganso, om mijn middageten in Meson Cowboy op te eten, samen met een café americano. Iedereen van onze groep kende snel het verschil tussen een café solo, grande, con leche, en americano.

In de ochtend liepen we vooral door een open landschap. Deze middag meer bomen, meer bebost. We stapten lange tijd langs de rand van jachtgebieden.

Aangekomen, in Rabanal zijn we dan met onze groep in de Albergue El Pilar blijven zitten. Heerljk in de binnentuin nabbabelen over deze eerste wandeldag op de Camino Francés.
We zagen hoe verschillende wandelaars en fietsers zich inschreven om hier de nacht door te brengen. Zelf bracht onze buschauffeur ons terug naar het hotel Temple-Pradorey bij Astorga.

Voor een aantal foto's van deze wandelreis, klik hier.

21:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasar, santiago, compostela

De commentaren zijn gesloten.