25-09-12

Cruz de ferro

Aan het Cruz de ferroOp onze wandeldag vandaag, hebben we het Cruz de Ferro, het ijzeren kruis, aan gedaan. Nadien zijn we afgedaald naar Molinaseca.

Het Cruz de Ferro is het hoogste punt van de camino naar Santiago. Een hoop stenen ligt rond het kruis. Vele caminantes laten hier een steen achter. Die steen staat voor het leven dat ze achter zich laten. Het is voor velen een bevrijding het oude leven los te laten.

Maar meteen begint de opdracht een nieuw leven te beginnen, dan wel het oude leven te hernemen. En dat is niet altijd gemakkelijk. Hier op de camino wordt dat verwerkelijkt in een moeilijke afdaling. We moeten stappen over gladde glibberige rotsen. Wij hebben de hele dag in de regen gelopen. De grote rust hebben we genomen in een bar in El Acebo. Gelukkig brandde daar het houtvuur. Ook voordien in de koterijen bij het primitieve Manjarin brandde er vuur. Rond 17 uur waren we allemaal in Molinaseca. We dronken een café grande in bar Pepe en naderhand bracht onze autobuschauffeur ons naar Ponferrada, waar we in een hotel ingericht zoals bij de tempeliers, zullen overnachten.

Klik hier voor mijn foto's van deze toecht.

20:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasar, santiago

De commentaren zijn gesloten.