16-09-12

Canteclaer is een natuurvriend

natuurvriendenDe rivier de Leie heeft me in haar ban. Daar bij de gouden stroom was het te wandelen vandaag. De Natuurvrienden richtten er hun Canteclaermarsen in. Op deze auto-arme zondag, namen vele mensen de lijnbus om de startplaats in Deinze te bereiken.

Het VTI boodt een ruime startplaats, en zo te zien waren er heel wat wandelaars voor mij vertrokken. Het liep tegen 10 uur toen ik aanzette om de 32 km te wandelen.

Even langs de Leie in Deinze zelf, om dan langs de rechteroever naar het charmante dorpje Machelen te stappen. Alle afstanden behalve de korte 4 en 7 deden het mooie Machelen aan. Machelen met zijn wondermooi plein aan een bocht van de Leie, Machelen met zijn Raveel-spiegels.

Wij mochten nog verder wandelen naar Olsene op. We passeerden de Mariagrot, en toen we het kasteel naderden werd het ineens erg druk. Een boerenmarkt wist velen te bekoren. 'Jullie wandeling gaat langs ginder' zei iemand me. 'Maar als je wat wil eten of drinken, ben je welkom op onze boerenmarkt!' Toch stapte ik door naar onze rustpost in Olsene. Daar hadden wij van de 32 een extra lus. Gemakkelijk stappen langs hoofdzakelijk verharde wegen door een landelijk landschap. We deelden de wegen met de fietsers die ook wilden genieten van deze mooie zonnige dag. Met zo een heerlijk wandelweer kan de dag niet stuk. Integendeel, het is heerlijk om buiten te zijn!

Het laatste stuk wandelde ik met kennissen en sneller dan verwacht waren we weer op de startplaats. Het was een wisselbekertocht. De prijsuitdeling was net bezig. Vele clubs gingen met een fles Augustijn naar huis.

Klik hier om de foto's te bekijken die ik op Skydrive geplaatst heb.
en klik hier voor de website van de wandelclub Natuurvrienden uit Deinze

22:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: natuurvrienden

De commentaren zijn gesloten.