12-09-12

Een wandeling in de Leiestreek

knooppuntenEen tocht door de Leiestreek, langs de Leie vlak voor die Gent binnen stroomt. Dat leek me wat. Ik had van de provincie een paar maanden geleden een set met wandelroutes gekregen en een doos met info over fietsnetwerken. Uit die laatste nam ik de route Groen Gent tussen Leie en Schelde. Het eerste deel omvat de Leie. Ik dus met dat knooppuntenschema naar de Gentse watersportbaan, waar de tocht start aan de Blaarmeersen.

Door de veldmeersen naar Drongen. Daar wat blijven hangen bij de oude abdij. Ondanks het feit dat het nog vroeg op de woensdagmorgen was, was er al een horeca-zaak open. Ook wat gekeken naar herdenkingstekens over gebeurtenissen uit het verleden. Verder naar Afsnee, naar de Leie. De snelle bootjes vaarden vandaag niet. Ze lagen allemaal aangemeerd. En dan langs meersen naar Drongen Baarle. Hier stond ik wel even te kijken. Om de tocht te vervolgen moest ik met de veerboot de Leie over. Eens overgezet kwam ik in Sint-Martens-Latem terecht. Dat is een dorp van kunstenaars. Verschillende kwamen in de tocht aan het licht: Het Torenhuis uit 1917, waar Servaes woonde. De Latemse kluis, waar het artistieke kruim samen kwam. En dan passeerde ik een openbaar park met allemaal beelden en beeldengroepen. Indrukwekkend was dat.

Toen de route de Kortrijkse Steenweg naderde had ik er bijna 20 km opzitten. Mooie tocht, en hier nam ik dan de lijn bus weer naar Gent.
Het vervolg van de route nr. 26 zal voor een andere keer zijn.

Klik hier voor de foto's. Ik heb die op Skydrive geplaatst.

21:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: knooppunten

Commentaren

Heel mooie reeks Guy.
Heb er van genoten.

Groetjes,

Erik Colpaert

Gepost door: Erik Colpaert | 13-09-12

De commentaren zijn gesloten.