09-09-12

Beeldenroute in Zelzate

zelzate,omdOpen Monumentendag in Vlaanderen hield dit jaar 3 thema's in: woord, muziek en beeld. In Zelzate was het onthaal voor deze dag in de brughuizen. Daar kregen de bezoekers informatie en ook een brochure. Ik koos ervoor om de nadruk te leggen op het aspect beeld. Zo kon ik door Zelzate heen wandelen. Er was trouwens meer te doen in Zelzate. Op de Grote Markt was er een brocanteriemarkt. In de Chalmetlaan hield de brandweer in haar kazerne open deur.

Aan de hand van de tekst van Alex De Vreeze volgde ik de beeldenroute. De tekst omvatte de routebeschrijving en duidde de verschillende beeldhouwwerken. De hoofdthema's van de kunstwerken zijn: oorlog en vrede, onderwijs en nieuwsgaring. Op een enkele uitzondering na, kende ik al de beeldhouwwerken. Ze staan nu eenmaal zichtbaar op pleinen en rotondes. De informatie verzameld door Alex De Vreeze was leerrijk. Verschillende stukken uit de brochure heb ik als tekst bij mijn foto's vermeld. Klik hier voor mijn fotoreeks

Even de route: Beeld Mietje Stroel - Oostkade - Grote Markt - Pierets de Colvenaers plein -  Chalmetlaan - Wachtebekestraat - Leegstraat - Kerkstraat - terug naar gemeentehuis.
De beelden zijn ook nu te zien, maar ik vrees evenwel dat de beelden op de school niet publiek toegankelijk zijn.

23:58 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate, omd

De commentaren zijn gesloten.