07-09-12

Een lekkere koffie

IMG1058.jpgAls je zoals ik ik, dikwijls met het openbaar vervoer rijdt, wordt je gewaar dat het soms moeilijk is om de aansluitingen naadloos in elkaar te laten overgaan. Dan is het wel zo gemakkelijk om ergens een kop koffie te kunnen drinken.

In het Gentse Sint-Pietersstation was er een buffet. Ineens was dit verdwenen. Erg was dat niet, want er zijn meer zaken die koffie verkopen: de Panos, daarnaast Einstein dat was duurder oogt. Bij AMT koopt je verzorgde koffie, en nu is ook Starbucks er bij gekomen.

Waar het stationsbuffet was, wordt nu koffie van Starbucks verkocht.  Het gekke is: ik heb Starbucks leren kennen in Princeton, tijdens een reis door de Verenigde Staten. Op een of andere wijze, wist het koffiehuis me te boeien.

De zaak op de Korenmarkt, die vorig jaar opende, kon me niet zo bekoren. Ik was en blijf fan van de Mokabon, dat er vlak naast ligt in de Donkersteeg.

Maar in het Sint-Pieterstation is het wat anders. De AMT is een kiosk, waar een mens niet kan zitten. De koffie, hoe lekker ook, wordt in kartonnen bekers geschonken. In de PANOS ook altijd kartonnen bekers, en je moet al op een goed uur komen om een zitplaats te vinden. De Starbucks, die er onlangs opende, oogt ruim, dus dat wereldbefaamde koffiebedrijf zal ik geregeld bezoeken in het Sint-Pietersstation.

12:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.