04-09-12

Belle = Bailleul

IMG1056.jpgEen dag er tussen uit. Waarom niet eens naar de dinsdagmarkt in Bailleul? Dit stadje wordt op de wegwijzers vanuit Ieper aangeduid met 'Belle'

Het is een stadje dat in de Middeleeuwen deel uitmaakte van het strijdtoneel tussen de Vlaamse burgers en de legers van de Franse koningen.
In de 1ste wereldoorlog werd het stadje door de Duitsers volledig vernietigd. Net zoals Ieper is de stad volledig heropgebouwd.

Het viel mij vandaag op dat op het stadhuis de vlag met de Vlaamse leeuw centraal wapperde. Ook nu nog bewaren de inwoners van Bailleul hun eigenheid als Frans Vlaanderen ten opzichte van het centrale gezag in Parijs.

Na wat rond geslenterd te hebben op de markt, dronken we een koffie op een terrasje. Nog heerlijk goed weer in september.

's Middags zijn we dan wat gaan eten op de Mont Noir. Ik schrijf Mont Noir omdat we nog langs de Franse kant van de Zwarte Berg waren. We zouden in het restaurant Luxembourg buiten op het terras eten. Maar er waren zoveel wespen, dat we toch maar naar binnen zijn gegaan om te eten. De beenhesp was lekker.

Een dessert hebben we er niet gegeten. We zijn nog naar Kemmel gereden, en hebben daar op een terras aan de Dries van lekkere ijskreem genoten.

Kortom, het was een heerlijke zomers dag.

08:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vitsemolen

De commentaren zijn gesloten.