02-09-12

Te Ertvelde

kwbZondag 2 september. Enkele van mijn kennissen gaan met de fiets gordelen, zelf kies ik voor een wandeltocht. Een wandeltocht bij de KWB in Ertvelde.
Start, eindpunt, en 2de rust waren in de Lindenlaan in Ertvelde. Ik koos voor de 21, dat was een tocht in 3 trajecten: een kleine 7, een grote 6 en een 9. Samen goed voor 22 km wandelplezier.

Het 1ste traject bracht ons langs de stenen molen en dan langs Callemansputte. Daar wordt alles klaar gemaakt voor verdere industrialisatie en ontsluiting naar de R4 toe. 'Ja' - dacht ik - 'de W in KWB staat voor werklieden, en hier wordt gewerkt.'  De witte heuvels van Zelzate worden omgevormd in groene hellingen om een massaal stelsel van zonnepanelen te kunnen plaatsen. Oleon en andere bedrijven destilleren hier hun oliederivaten. En wij stappen verder langs de Bombardementstraat naar de dorpskern van Rieme.

In Rieme hebben we in een cafeetje onze rustpost. En daarna gaan we richting Kluizendokken. Dit was een traject dat mij verrastte. Ik wist niet dat tussen de windmolens en de Burgravewatering zulke leuke en groene paadjes lagen. Ik heb al zoveel hier gewandeld en  nu ontdek ik nieuwe voetwegels. Chapeau voor de parcoursmeester van de KWB! Langs Spiedam en de Hoge Avrije keren we terug naar Ertvelde dorp.

Het is ondertussen al na 12 uur. De 2de rust wordt dan ook een grote rust voor me. En daarna op weg voor een grote meer landelijke lus, oostwaarts. Ook hier weer wegjes die ik niet eens kende. Voetwegels op Tereken die ik voor het eerst betrad.

Zo dicht bij huis, nog zulke wandelondekkingen kunnen doen. Dat is toch heerlijk! Nietwaar! 

Klik hier voor mijn fotoreeks

18:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwb

De commentaren zijn gesloten.