28-08-12

De 5de keer

Dit jaar namen we voor de 5de keer deel aan de OXFAM Trail Walk. We, dat is wandelteam 66 "De Doetjes".

De vrijdag, iets na de middag, reden we naar Xhoffraix waar we zouden verblijven. Vandaar dan naar Eupen om ons te laten registreren. Onder de wandelaars al bekende gezichten: De Genieters, De Trutselaars.
We gingen avondeten in ons verblijf.

De zaterdag dan vroeg in de ochtend naar Eupen voor de start van de 100km Trail Walk. Toevallig kwamen we bij onze kameraden van de Fairfoxes terecht. En dat tussen de 100-den andere deelnemers.

De wandelmeute schoof door naar Raeren, waar we de 1ste bevoorrading hadden. In het begin regende het wat, maar dat mocht geen naam hebben. Na 15 km, begon de trailwalk pas echt. Een smal paadje slingerde zich langs een riviertje. Dat was voeten goed opheffen voor de wortels van de bomen. Soms over of onder een omgevallen boom kruipen. En heel wat klimmen en dalen. Ons team munt niet uit door haar klimcapaciteiten.Zo onstonden er na ons files. Af en toe gingen we dan ook even opzij om de snelleren te laten passeren.
Een beetje zonder dat we het wisten bleken we al in Duitsland te lopen. In het dorpje Mützenich hadden we al 25 km gestapt. Het was al na de middag, dus tijd om te eten. Als wij aankwamen vertrok het team van De Genieters net. Die stapten wat sneller dan wij. Tijdens de rust deelden we de tafel met mensen uit Leuven, maar ik ben vergeten te vragen welk team ze vormden. We ontmoetten ook de 4-NUTS en de Kaailopers. Twee teams die we later nog veel zouden tegen komen en konden bijpraten over gemeenschappelijke kennissen.
In de middag hadden we nog een moeilijke afdaling. Amaa! Zeg! Wat zou dat geweest zijn, had het moeten regenen! Maar goed, niet overhaasten. Langzaam gaat ook, en waar er gelegenheid is, de snelleren voor laten gaan. Bij een paaltje dat net nummer 66 droeg, waren we beneden bij een riviertje. Langs een breder pad volgden we dat riviertje een hele tijd en kwamen zo bij een mini-dorpje uit: Kügelscheid. Van hieruit stapten we dan verder, terug naar België. En dan nog wel naar het hoogste punt van België: Le Signal de Botrange.
Daar wachtten onze supporters ons op, en we namen ruim de tijd om te verpozen en te eten. De rustpost zou om 18u30 sluiten. We wilden niet als laatsten weg gaan. Om 18u15 vertrokken we. Al het gerief voor de nacht hadden we mee. Het zou midden de nacht zijn, tegen dat we onze verzorgingsgroep nog eens zouden tegenkomen.
Het was gelukkig nog licht toen we door de mooiste landschappen van België trokken.
Langzaam werd het donker. We namen ons posities in zoals afgesproken: Gino die de pijlen altijd opmerkt, als eerste man. Gino gaf ook het tempo aan. Ik liep met de berenbel als laatste man. Martine en Daniel liepen tussen ons in. Aan het geluid van de berenbel wist Gino of het tempo goed was. Als hij het belgerinkel niet meer hoorde, dan wist hij dat hij het tempo iets lager moest leggen. Zo bleef onze groep goed bijeen. Een rust in Porfays, die we kort hielden en een rust in Drossart waar we ruim de tijd namen. En dan een lang stuk naar het stuwmeer van de Gileppe. Tussen middernacht en 1 uur zouden we de stuwdam bereiken, maar het werdt 1u41. Na een lange pauze vertrokken we tegen half drie voor de laatste 20 km. We stapten evenwel zo snel niet meer als in het begin. En bovendien begon het dan nog te regenen. Na de rust in Hütte werd het wat minder, en kon de poncho weer uit. De vermoieidheid begon zwaar door te wegen, en af en toe moesten we stoppen om te rusten. Gelukkig werd het dag.
Bij de laatste rust aan de Talsperre gaven we de rugzak en andere bagage mee met ons verzorgingsteam. Zo moesten we niet te veel dragen tijdens de laatste kilometers.
Om kwart na acht kwamen we dan aan. Opdracht volbracht: met het volledige team het volledig parcours afgelegd.
Op het podium werden we nog extra gelauwerd omdat we al 5 keer de 100 km lange tocht uitgestapt hebben.

Het is een zware tocht, een echte uitdaging. We zijn content dat we weer mee gestapt hebben. 

Klik hier voor mijn fotoreeks.
Klik hier voor de fotoreeks van Gino.
Voor nog meer foto's kijk via de site van de OXFAM Tral Walk, klik hier.

07:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doetjes, oxfam

De commentaren zijn gesloten.