09-08-12

Kamergenoot

paazIn de ziekenhuisafdeling waar ik verblijf loopt de kamernummering tot 48. Dat betekent niet dat er 48 kamers zijn waar patiënten verblijven. De kamers zijn niet doorlopend genummerd. Er zijn kamers voor één persoon, kamers voor 2 personen en kamers voor 4 personen.

Ik kreeg een kamer van 2 bedden toegewezen. Mijn kamergenoot verbleef al wat langer in het ziekenhuis en kon me wat wegwijs maken in de gang van zaken. Heerlijk om zo een kamergenoot te hebben.

Een kamer delen houdt ook in: de badkamer delen. En.... Dat is soms moeilijker dan op het eerste zicht lijkt. We hadden gelukkig verschillende gewoonten. Na het ontbijt ging ik me douchen, terwijl mijn kamergenoot door het verplegend personeel in bad werd gestopt. Het waren dus alleen het toilet en het wasbekken dat we moesten delen. Wat wachten geeft in de gegeven omstandigheden niets, we hebben toch een zee van tijd vooraleer de therapiesessies beginnen.

Eten doen we aan dezelfde tafel. Mijn kamergenoot heeft een speciaal dieet, ik niet. Ik heb er overigens geen spijt van dat ik bij de opname in het ziekenhuis laten noteren heb, dat ik eerder kleine dan grote porties wil. Anders zou ik nogal verdikt zijn als ik het hospitaal verlaat. De verzorgers brengen de plateaus met de schotels naar tafel. Van ons wordt verwacht dat we de plateau na de maaltijd terug plaatsen in een karretje op de gang.

Voor de televisie hebben mijn kamergenoot en ik ook nooit geen problemen. Dat toestel staat gewoon nooit open. Voor de radio verschillen we niet van mening. Die staat niet te luid op Radio Twee,dan wel KLARA. Zo horen we wat van het nieuws en is het niet muisstil op de kamer.

Kortom ik heb een goede kamergenoot getroffen. Ik hoop dat hij van mij hetzelfde denkt.

12:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paaz

De commentaren zijn gesloten.