18-07-12

Het kan soms anders zijn dan voorzien!

Nijmegen 008.JPGMaandag gepasseerd, praatte ik met iemand die ik nu even Theo noem. Dat is zijn echte naam niet trouwens. Laaiend enthousiast vertelde hij me dat dit zijn eerste deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen was.
Het kon niet mis gaan. Theo had er genoeg in geïnvesteerd: Heel wat getraind, 48 € inschrijving, 330 € logement. Met  nog geld voor wandelsokken en andere uitrusting kwam hij boven de 600 euro uit.

De dinsdag nadat we 50 km gestapt hadden, ligt hij totaal uitgeput op zijn bed. Theo heeft zijn voeten extra moeten laten verzorgen. Op het adres waar wij sliepen, was er in ander lokaal een aparte afdeling met blarenprikkers. Gelukkig voor hem en ook anderen trouwens.

Bij het avondmaal vertelt hij ons dat zijn vrouw en kind bij het einde van de tocht hem zullen aanmoedigen, en hij krijgt veel adviezen, over hoe en waar je als supporter je wandelaar kan bij staan.

De woensdagmorgen om 3 uur maakt hij zich klaar om te vertrekken  net zoals wij. We wensen elkaar veel goede moed en een mooie tocht. Theo doet dat ook. Maar hij zegt erbij: Als ik jullie deze avond niet meer zie, ook voor de volgende dagen een mooie tocht.

Oei! dat is een slecht teken. Iedereen geeft Theo advies hoe de dieptepunten te overwinnen. Hoe een beetje door te bijten en de pijn van de blaren te vergeten. Ook om rust te nemen. Om de 50 km af te leggen hebben we ruim de tijd.

Het heeft niet gebaat. Wat er gebeurd is, weet ik niet. Maar toen we terug kwamen was het bed leeg gemaakt. De bagage was weg. Theo was verdwenen.

21:29 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: nijmegen, vierdaagse

Commentaren

Dag G.U.Y.
Proficiat Guy met de gestapte prestaties,gelukkig heeft Theo geluisterd naar de seintjes van zijn lichaam,dit is aan weinigen gegeven,niet ieder heeft een stapbagage van 50km daags,het moet U echter niet weerhouden er verder in te vliegen!
Grtn,Rene.

Gepost door: Depuydt Rene | 21-07-12

Gefeliciteerd met het volbrengen van de 4 daagse. Gelukkig is het mijn ook weer gelukt, hoewel ik "slechts" de 40 km heb gedaan.

Gepost door: Noortje | 23-07-12

Beste Guy,

Van Harte Beterschap gewenst!

Vanwege,

Willy Mary

Gepost door: willy Mary | 03-08-12

De commentaren zijn gesloten.