19-06-12

De Compostela

Camino 001.jpgDit document hiernaast geeft aan dat ik de weg naar Santiago de Compostela heb afgelegd.
Het is in het Latijn. Ik heb het begin van de tekst in Google Vertaal ingetikt, en dit komt eruit: ' van dit hoofdstuk, vriendelijk die van de apostolische en metropoliet van de kerk van St. James de Apostel in Compostela de houder van het zegel van het altaar, zodat alle gelovigen ... '

Verder heb ik maar niet ingetikt. In ieder geval het bestuurscollege  van de kathedraal bevestigt met dit papier dat ik minstens de laatste 100 km te voet heb afgelegd uit devotie of omwille van een gelofte. De mensen van het pelgrimsbureau checken dat aan de hand van de credencial, dat is het pelgrimspaspoort. Dat is een stempelboekje dat je in de kerken, kapellen, refuges, laat afstempelen.

Ook de mensen die de tocht om sportieve redenen afleggen krijgen een certificaat. De tekst is dan wat anders. Bij ons was een dame die geen credencial had, maar wel haar wandelboekje overal laten afstempelen heeft. Op basis daarvan kreeg zij een papier dat er toch ongeveer hetzelfde uitziet als bij mij.

18:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: camino portugués, santiago

Commentaren

Hallo Guy, jammer dat ik pas vanavond je blog bekeken heb, wij waren zeker mee weest wandelen in Ertvelde!
Hartelijke groeten,
Julien en Jeanine

Gepost door: Volcke Jeanine | 19-06-12

Dag Guy,
Ik vond van u een foto van st guido van anderlecht, wij zoeken zuivere, nette foto's over hem om een icoon ervan te schilderen, heb je er misschien
dank bij voorbaat,
lilianne

Gepost door: lilianne | 06-07-12

Dag Liliane,
De foto die ik gebruikt heb, kwam als ik het me goed herinner van kerknet. Misschien kan je met de parochie van Anderlecht contact opnemen.

Gepost door: G.U.Y. | 07-07-12

De commentaren zijn gesloten.