14-06-12

In Santiago aan gekomen

Deze ochtend vanuit Padron vertrokken. We keerden eerst nog wat op de route terug, want woensdag hadden we bij het beeld van de pelgrim geen foto's genomen. Dat maakten we vandaag goed tussen moeders die hun kinderen naar de schoolbus brachten.
Daarna begon onze laatste wandeldag. Het was wat regenachtig vandaag. Af en toe moest de paraplu open.
Gisteren hadden we een standbeeld gezien van een mijnheer José Cela. Ken jij hem? Ik niet! Maar nu zag ik aan de informatie onderweg, dat die man een schrijver was, die zelfs de Nobelprijs gewonnen heeft.
Onze weg liep tussen een spoorweg en de N-550. Het viel ons op dat de spoorbreedte voor de treinen ruimer is, dan wij bij ons gewoon zijn.
In een truckers-cafe namen we een korte rust. Na een straffe café solo weer verder. Een grote kerk vlakbij de autoweg bleek gesloten, wij dus verder. Ook de volgende kerk bleek dicht. Onze stempels zullen we vandaag moeten halen, waar we stoppen om koffie te drinken
Op een bepaald moment moesten we linksaf, maar we zagen recht voor ons een café. Gezien het uur net goed om onze boterham te gaan opeten. Wat een gastvrijheid ginder! Ieder van ons kreeg een schoteltje met bonen en vlees, een soort cassoulet, en daarenboven ook een stukje Spaanse ommelet
Dan begon de klim naar het hoogste punt voor vandaag: 260 m. Onderweg namen we nog een pauze in de cafetaria van een sportcomplex.
Dan op richting Santiago. Eens een electriciteiscentrale voorbij, zagen we de stad liggen.
We begonnen de afdaling.
Oei! We kunnen naar links of naar rechts. Links leidt ons precies de bebouwde kom binnen. Rechts leidt ons door het bos. We kiezen voor rechts. Dat wisten we toen niet, mar we weken af van de Portugese route, en kregen een langere afstand. Overigens ook goed gemarkeerd.
In Santiago zelf waren we de wandelpijlen kwijt. We hebben dan ok de weg moeten vragen om de kathedraal te bereiken.
Een beetje extra spanning, maar we zijn aangekomen.

23:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: camino portugués

De commentaren zijn gesloten.