10-06-12

Camino Portugués, dag 1, vervolg

We waren met 76 wandelaars. Ons groepje vormde de staart van de wandeling. We trokken langs een voormalige Romeinse heirweg, de Via Romana XIX. Het werd een mooie natuurwandeling met toch veel historie in zich. Bruggen uit de Middeleeuwen. Een graf van iemand die in 1251 stierf aan koorts. Soms drassige paadjes naast de rivier. Toen we de steengroeven van Porrino in de verte zagen, aten we op een picnicplaats onze boterham op. Dan stapten we verder. Ineens zagen we onze autobus. De mensen die niet de afstand van 25 km wilden stappen werden hier opgehaald. We gingen een cerveza drinken in de Bar O Novo Cazador. We kregen er trouwens lekkere tapas bij: stukjes spaanse ommelette.

Daarna begonnen we aan het tweede stuk van onze dagtocht. Daarin moesten we het industriegebied van Porrino door. Dit saaie stuk onderbraken we wel even in een plaatselijke bar. En daarna werd het weer beter met een leuke tocht doorheen het stadje. We verlieten het stadje en vingen een beklimmimg aan naar Mos. Daar zat onze eerste wandeltocht erop. We werden met de bus weer naar het hotel gebracht.
Bij het avondeten praatten we na over deze verrassende.tocht.
Als avond eten hadden we trouwens eerst penne als voorgerecht, een cotelet als hoofdgerecht. En een flan caramel als dessert.
Tegen tien uur lag ik in bed.

21:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: camino portugués

De commentaren zijn gesloten.