18-05-12

Langs de verdronken weide

100km 130.JPGDeze morgen was ik vroeg op, maar in plaats van me aan te kleden, ben ik weer in bed gekropen. Een paar uur later dan mijn bedoeling was, vertrok ik om in Ieper te wandelen. Het was al tegen 11 uur als ik er was. Te laat om nog de 30 te stappen. Ik hield het bij een brave 20.

De wandelpijlen brachten ons langs Zillebeke vijver. Na 6 km een bevoorrading om dan verder te stappen naar de Gasthuisbossen. Ginder een caférust genomen en een broodje hamburger gekocht. Het was dan ongeveer half weg.

Voor de terugweg naar Ieper stapten we langs de Palingbeek. Wat in de 19de eeuw een prestatie van ingenieurschap moest worden, mislukte. En nu zijn we er gelukkig mee: we houden er een charmant stuk natuur aan over. Na een korte rust weer naar de Zillebeke vijver om dan langs de Verdronken Weide weer Ieper te bereiken.

Ginder gezellig met wandelaars van Temse en Reynaertstappers en Smokkelaars gebabbeld om dan om 16u39 de trein huiswaarts te nemen.

De temperatuur vandaag  was 15° C, zag ik . Het was overtrokken. Geen zon gezien. Mijn paraplu heb ik een kwartuurtje nodig gehad.

Zondag ben ik weer in Ieper! En weer neem ik mijn paraplu mee !

21:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.