03-05-12

Het verhaal van een aankomst.

Paul IMG_0559.JPGJa zeg! Dinsdagmiddag 1 mei, iets na 5 uur kwam ik in Schaffen aan. Ik had er een tocht afgelegd, een voettocht van 100 km. Ik mocht de bel luiden, en Paul maakte een foto van de aankomst.

Dat was toch eerst even gaan zitten. En ... Om een gildenbiertje gaan. Het was ten slotte de gildentocht die we gestapt hadden. Dan smaakt zo een gildenbiertje overheerlijk. 

Dan om de stempel. Wat is een clubwandelaar zonder stempelboekje?

En dan om de T-shirt. Het was mijn 3de deelname. Ik kreeg een zwart T-shirt. Ik ga hier niet alles vertellen, lees maar de verslagen van andere gildentocht-stappers om te weten te komen wat de kleuren inhouden.

Het was een tocht met regenval in de nacht en zon overdag. Ik was bezweet en vuil. Gelukkig kon ik onder de douche. Nu niet meteen. Er was zich iemand aan het aankleden, en in de douche zelf was een dame zich aan het wassen. Vuile, bemodderde kleren weg. Verse kledij klaarleggen. En als de douche vrijkomt, dan eronder. Mens dat doet deugd, zo weer een proper mens te worden.

Toen ik uit de douche kwam waren een aantal kennissen al weg. Ik zou zo vertrekken samen met franstalige wandelaars naar het treinstation van Diest. Wat een service van de wandelclub, dat ze ons nog naar het station brengen. - Hartelijk dank aan de VOS.

Voor mijn fotoreeks, klik hier.

20:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vos, gildentocht

Commentaren

Deelname 1 = badge
en dan vanaf de 2de deelname komen de shirts, eerst blauw, dan zwart, gevolgd door rood en bij de vijfde deelname een wit shirt met een kroontje dat ik vanaf nu ook in mijn bezit heb.
Guy dat wit komt voor u ook steeds dichter. Proficiat voor jouw prestatie op deze tocht, die toch wel een juweeltje mag genoemd worden.

Gepost door: Smets Rene | 05-05-12

De commentaren zijn gesloten.