19-04-12

Ik was weer eens een Gentenaar

IMG884.jpgVandaag weer eens een dagje Gent genomen en er wat rond gedwaald. Interessante gesprekken over een nieuwe stadskaart van Gent, waarbij de straatnamen in het Frans vertaald zijn. Ik heb de kaart zelf niet gezien, maar heel wat mooie vertalingen gehoord.
Ook gepraat over merktekens die de waterstand aangeven en zich her en der in de stad bevinden. Voor de ringvaart aangelegd was, waren er geregeld overstromingen in Gent.
Afin ... Al wat onderwerpen om in onze februari-wandeling in Gent te verwerken.

Tegen de middag ben ik wat gaan drinken in café Den Turk. een café dat al sinds 1228 bestaat.
Dan op de Korenmarkt een dagschotel gaan eten in Restaurant Du Progrès. En natuurlijk in de Donkersteeg (= Rue du Paradis) een koffie gedronken in de Mokabon.

Veel bloemen in het Gentse straatbeeld, ondermeer aan de Sint-Niklaaskerk. Zie foto. Dat had te maken met een speciale aktie vandaag. Shopping op donderdag in het teken van de bloemen - of zoiets.

Zelf stapte ik dan naar de Sint-Baafskathedraal. Deze middag mocht ik, en anderen voor het onthaal instaan. De meest gestelde gesteld vraag vandaag was: "Waar is de crypte?" en ik kon antwoorden: "Beneden!" Maar natuurlijk begeleidde ik de geïnteresseerden naar de trap.

23:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.