07-04-12

Doorheen de Blankaart

Vanuit Zelzate reden we vandaag naar Merkem. Dat is een dorpje in de buurt van Ieper, Poperinge, Diksmuide. De GPS wees ons de weg. We  --> Dat zijn de Zelzaatse Euraudaxers.

Euraudax Kuurne-Ieper richtte vanuit Merkem een wandeltocht in van 50 km, bestaande uit 2 keer 25 km. Wij zouden de eerste 25 km mee wandelen.

Om 9 uur startte de tocht. Het werd een mooie natuurrijke tocht doorheen de Blankaart, een moerassig waterwinningsgebied. De wandelpaden zijn er wat hoger aangelegd. Ook veel vlonderpaden. We moesten ons geen weg banen door slijkerige meersen. De wandeltocht verliep zelfs doorheen weiden. We hebben nogal wat poortjes open en dicht gedaan. In de tocht waren 2 rusten voorzien. Een wagenrust en een papegaairust.

Een papegaairust ? Wat zou dat zijn ? Ik vroeg het voor de start aan de inrichters. Ze zeiden dat ik dat wel zou zien.
Nu na de tocht ken ik het antwoord. Als je naar de fotoreeks kijkt zie je allicht een foto waaruit je kan vermoeden wat er mee bedoeld is!

22:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: euraudax

Commentaren

Hallo Guy,
graag was ik vandaag ook naar Merkem gaan wandelen want mijn grootvader was afkomstig van Merkem...een Euradax-wandeling hebben we echter nog nooit meegemaakt omdat we vrezen dat dit voor ons iets te vlug gaat...Hartelijke paasgroeten,Jeanine

Gepost door: Volcke Jeanine | 08-04-12

De commentaren zijn gesloten.