06-04-12

Wat een bloemenpracht!

De PWC, de postwandelclub, richtte vandaag haar natuurgebiedtocht in. Vertrekbasis was het provinciaal domein Het Leen in Eeklo.
Dat is een voormalig militair domein, doorsneden door betonnen banen. Die betonnen banen heeft de parcoursuitzetter Julien, handig vermeden. Hij liet ons vooral langs aarden en groene wegjes en paadjes stappen.

Alle afstanden begonnen langs het arboretum. Mens wat een pracht! Wat er al niet in bloei staat! Dat is nu zo een tocht waar je meer stilstaat, en soms eens achteruit gaat om de pracht te bewonderen.

Nadien kwamen we in de bossen terecht. De zon wou er wat door komen, maar het lukte niet echt. Het bleef bewolkt. Ik had mijn ritsbroek aan, maar heb niet de noodzaak gevoeld mijn pijpen los te ritsen. Wel gemakkelijk zo een broek.

De rust hadden we in een soort schuur of stal in Oostwinkel. Daar stond een korf van de ballonvaarder Madou, en velen lieten zich een foto nemen terwijl ze in de korf stonden.

De wandeltocht van de 12 en de 16 gaf ons ook een stukje polder en langs de vaart. We zijn ten slotte in het Meetjesland, maar dat was om dan weer het bos in te duiken.

Er waren mensen met betere fototoestellen dan ik, ik ben dan ook nieuwsgierig om hun fotoreeksen te zien, vooral van het begin, van het arboretum.

21:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: postiljon

De commentaren zijn gesloten.