03-04-12

De Titanic is in april 1912 vergaan!

IMG847.jpg100 jaar geleden! De Titanic is in april 1912 vergaan!

Het Zelzaatse Davidsfonds heeft Dirk Musschoot uitgenodigd om te vertellen over het lot van de Belgen en Nederlanders die op de Titanic mee gevaren hebben, en de ramp al dan niet hebben overleefd.

Dirk Musschoot is een journalist. De ramp is voor hem een levenstaak geworden: op alle mogelijke manieren heeft hij daarover documentatie verzameld, studies gemaakt, onderzoekingen gedaan.

Het werd dan ook voor ons een boeiende uiteenzetting.

Zelf herinner ik me dat ik eens in Spa, daar een gedenkplaat zag voor een muzikant die deel uitmaakte van het orkest op die boot. Zou die man zijn laatste uitvoering "Nearer, my God, to Thee" (Nader tot U mijn God) geweest zijn?

Totaal nieuw voor mij was de aandacht die de rederij 'White Star' had voor de 3de klas passagiers. Mensen die het niet breed hadden. Mensen die alles bijeen gespaard hadden om in de Nieuwe Wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Net om die mensen de mogelijkheid te geven de oceaan over te steken, werd zo een groot schip gebouwd.

Foto's van deze avond vind je op de website van het Davidsfonds: http://www.davidsfonds.be/activity/division/activitydetai...

22:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: davidsfonds

De commentaren zijn gesloten.