30-03-12

We waren met velen in Antwerpen

DSC07944.JPGVan middag om 16 uur verzamelden de pelgrims zich aan de Sint Jacobskerk in Antwerpen. We scheidden ons in groepen van zo een 20 om onder leiding van een stadsgiids langs de plekken te gaan die wat met bedevaarten te maken hebben. Een tocht van toch wel 2 uur. Ik heb Antwerpen nu eens op een andere manier ontdekt.
Nadien konden we in de Sint-Andries parochie onze picnic eten, en om 7 uur kregen ze dan een kunsthistorische lezing over de pelgrims die Antwerpen passeerden.
Om 20 uur werden we dan in het gasthuis Sint-Juliaan verwacht voor de opening. Een feestelijk samenzijn.

22:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago

Opening pelgrimsherberg

o gescand vanuit K&L.jpgVandaag, vanmiddag ben ik in Antwerpen.

Het Vlaams Compostelagenootschap opent er een pelgrimsherberg, een huis waar pelgrims die op weg zijn naar Santiago, naar Rome of naar Jeruzalem kunnen overnachten.

De herberg bevindt zich in het Sint-Julianius gasthuis, op het plein waar de voetgangerstunnel uitkomt.

In ons programma, een voettocht uiteraard, zit ook een bezoek aan de Sint-Jacobskerk van Antwerpen.

Zelf zal ik nu niet in dat gasthuis blijven slapen. Voor mijn overnachting heb ik het Zeemanshuis geboekt.

10:58 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago, compostela

Reizen verboden

Deze morgen hebben we een algemene vergadering van OKRA Midden-Vlaanderen. Los van wat op de agenda staat denk ik dat de reizen van OKRA een hot item zullen zijn. Een Brusselse rechter heeft immers geoordeeld dat we geen reizen meer mogen organizeren. Wij als ouderenvereniging, als groepering van senioren zijn nu het slachtoffer geworden van het winstbejag van anderen.

Ik hou mijn hart vast voor onze wandelclubs. Staat hen ook een verbod te wachten nog wandelreizen te mogen in richten?

05:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

28-03-12

Vroege vogels, late vogels

Vandaag was de Schelde mijn stroomgenoot. Ik ging wandelen bij de Sloebers van Zingem. We konden starten vanuit het lokaal "De Klub". Het was zo een 10 minuten stappen vanaf het treinstation, of laat me precies zijn: 7 minuten.

Na de inschrijvingsformaliteiten, een koffie en een broodje begon ik aan de 21 km. Een mooie tocht door natte weiden en drassige meersen.  Gelukkig was het de laatste dagen droog geweest. Anders zou het hier nogal wat modderig en slijkerig aan toe gaan.

Het 1ste traject bracht ons naar Asper. Ginder hadden we een plaatselijke lus. Naderhand keerden we via Huisen en het mooie domein AxelWalle terug.

De wandeling beëindigde ik met een sloeber. En ik niet alleen.

Waarom nu deze titel? Een titel van vroeg en laat? Wel ! Toen ik de wandeling erop had zitten, kwamen clubgenoten van mij binnen, die nog aan de wandeling zouden beginnen. Sommigen beginnen hun wandeltocht vroeg. Anderen laat.

22:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scheldestappers

27-03-12

¿Qué voy a hacer en los fines de semana?

Mi fin de semana comenzará el viernes 30 de marzo. A continuación, voy a estar en Amberes. Volveremos a abrir una casa de los peregrinos. Hace mucho tiempo atrajo a peregrinos desde el norte a Santiago de Compostela a través de Amberes. Podrían pasar la noche en una albergue. Este albergue se reabrirá este viernes. El evento estará acompañado con festividades. Y yo estaré allí.

El domingo hará mi club un paseo. Yo soy un miembro del club de senderismo "De Kwartels" (= los codornices).  Será un camino con diferentes distancias. El más grande será de 40 kilómetros. La más pequeña será 6 kilómetros. Yo mismo no caminaré.
¡No!
¿Qué voy a hacer?
Bueno! Yo te ayudaré. Estaré en la sala.
Se esperan más de 2.000 caminantes.

En resumen, será un fin de semana fantástico !

09:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago

26-03-12

Euradax vanuit Kooigem

Zaterdag nam ik de trein naar Kortrijk, met de bedoeling ginder een lange afstandswandeling te maken. Er waren meer wandelaars met de trein gekomen. De tochtinrichters haalden ons van het station af om ons naar Kooigem te brengen. Kooigem is een gewoon Westvlaams dorpje: kerk in het midden, een café ernaast. De café heeft een zaal, en dat zou onze startzaal en centrale rustpost zijn voor deze tocht.  Ik schreef me in voor de volle 125 km. Anderen voor 100 of 50 km.

De 1ste lus bracht ons langs St.Denijs en de Kleiputten naar Marke. Marke was rood gekleurd. Er hing daar nogal een sfeer van de Kortrijkse supporters die met bussen naar de bekerfinale zouden rijden. Wij trokken het Schuttershof binnen voor belegd brood met soep.

Het was ondertussen goed warm geworden, en wat lichter gekleed stapten we langs Rollegem weer naar Kooigem.

Voor de 50 km-stappers was het hier afgelopen. Voor anderen was het hier het begin. Zij zouden van hieruit 75 of 50 km stappen.
Na de warme maaltijd, fluo-vestjes aan, en de zaklamp mee voor de nachtelijke tocht. Het was al een paar dagen droog geweest, De paden lagen er goed begaanbaar bij. De hemel was open. De maan, de kleine en de grote beer keken op ons neer. Sint Denijs was nu ons wandelgebied. De grote rust hadden we aan het kanaal in Zwevegem in de lokalen van een kanoclub. Ook in deze nacht stonden de medewerkers klaar om de wandelaars op tijd en stond te bevoorraden.
Het was niet nog niet helder toen we weer in Kooigem aankwamen. Tijdens het ontbijt hadden we een kleine protocolaire ceremonie. Ronny had zijn 2de gouden arend behaald. De medewandelaars wensten hem daarvoor proficiat. Een gouden arend betekent dat je 1. 950 km gestapt hebt, in een aantal tochten varierend van 25 tot 150 km.

Voor de 100 km stappers was het hier afgelopen. De 125 km stapten verder en werden aangevuld met enkele 25 km stappers. Klokslag 7 uur vertrokken we in de ochtendmist. We trokken naar Wallonië nu: Warcoing, Estaimboug, St.Leger. Het bleef toch maar fris, dus maar goed dat er flink doorgestapt werd. Bij de laatste rust hadden we een kleine receptie op het dorpsplein. Marc trakteerde voor zijn 10de gouden arend.

Na de aankomst hadden we weer een ceremonie: Er werden nog 2 gouden arenden uitgereikt.

Om 12u10 werden we naar het station gebracht: We waren met 6 treinreizigers: iemand uit Stockholm, iemand uit Londen en de Vlamingen Hugo, Jef, Hilde en ik.

By the way, klik op de afbeelding om meer van mijn foto's te zien. Foto's van anderen vind je op deze link: http://www.euraudax-belgium.be/pics.html

09:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

25-03-12

Bewijs dat je geen robot bent

Heb je dat soms ook?  Je plaatst een reacttie op een bericht in een blog. Daarvoor kies je een profiel. En dan moet je ineens onleesbare codes gaan intikken. Dat zou zijn om te waarborgen dat degene die een reactie instuurt geen robot is.

Ik heb dan altijd de neiging om te denken, dat degene die me de vraag stelt zelf een robot is. Een programmatisch ingeduffelde reeks van scripts. Nergens zie ik dan evenwel een mogelijkheid  om te vragen of de vraagsteller niet zelf een robot is. Ik klik dan altijd weg, en vergeet mijn reactie.

Dus blogger, als je van mij geen reactie krijgt, weet je nu de reden.

En ... als je bij mijn blog van die vragen krijgt om te bewijzen dat je geen robot bent, laat het me weten via email.
Ik kom het bij anderen tegen, dus jullie misschien bij mij.

21:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)