26-03-12

Euradax vanuit Kooigem

Zaterdag nam ik de trein naar Kortrijk, met de bedoeling ginder een lange afstandswandeling te maken. Er waren meer wandelaars met de trein gekomen. De tochtinrichters haalden ons van het station af om ons naar Kooigem te brengen. Kooigem is een gewoon Westvlaams dorpje: kerk in het midden, een café ernaast. De café heeft een zaal, en dat zou onze startzaal en centrale rustpost zijn voor deze tocht.  Ik schreef me in voor de volle 125 km. Anderen voor 100 of 50 km.

De 1ste lus bracht ons langs St.Denijs en de Kleiputten naar Marke. Marke was rood gekleurd. Er hing daar nogal een sfeer van de Kortrijkse supporters die met bussen naar de bekerfinale zouden rijden. Wij trokken het Schuttershof binnen voor belegd brood met soep.

Het was ondertussen goed warm geworden, en wat lichter gekleed stapten we langs Rollegem weer naar Kooigem.

Voor de 50 km-stappers was het hier afgelopen. Voor anderen was het hier het begin. Zij zouden van hieruit 75 of 50 km stappen.
Na de warme maaltijd, fluo-vestjes aan, en de zaklamp mee voor de nachtelijke tocht. Het was al een paar dagen droog geweest, De paden lagen er goed begaanbaar bij. De hemel was open. De maan, de kleine en de grote beer keken op ons neer. Sint Denijs was nu ons wandelgebied. De grote rust hadden we aan het kanaal in Zwevegem in de lokalen van een kanoclub. Ook in deze nacht stonden de medewerkers klaar om de wandelaars op tijd en stond te bevoorraden.
Het was niet nog niet helder toen we weer in Kooigem aankwamen. Tijdens het ontbijt hadden we een kleine protocolaire ceremonie. Ronny had zijn 2de gouden arend behaald. De medewandelaars wensten hem daarvoor proficiat. Een gouden arend betekent dat je 1. 950 km gestapt hebt, in een aantal tochten varierend van 25 tot 150 km.

Voor de 100 km stappers was het hier afgelopen. De 125 km stapten verder en werden aangevuld met enkele 25 km stappers. Klokslag 7 uur vertrokken we in de ochtendmist. We trokken naar Wallonië nu: Warcoing, Estaimboug, St.Leger. Het bleef toch maar fris, dus maar goed dat er flink doorgestapt werd. Bij de laatste rust hadden we een kleine receptie op het dorpsplein. Marc trakteerde voor zijn 10de gouden arend.

Na de aankomst hadden we weer een ceremonie: Er werden nog 2 gouden arenden uitgereikt.

Om 12u10 werden we naar het station gebracht: We waren met 6 treinreizigers: iemand uit Stockholm, iemand uit Londen en de Vlamingen Hugo, Jef, Hilde en ik.

By the way, klik op de afbeelding om meer van mijn foto's te zien. Foto's van anderen vind je op deze link: http://www.euraudax-belgium.be/pics.html

09:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.