15-03-12

Dagboek van een pelgrim

Pelgrim.jpg"Nochtans wilden we niet alleen maar stappen naar een einddoel, maar ook ons hoofd leegmaken, genieten van de rust en de indrukwekkende stilte;"

Mijn bilbliotheek is weer een boek over de tocht naar Santiago de Compostela rijker geworden.
Keignaerttripster Caro uit Oostende vertelde me dat ze een boek aan het lezen was van een ex-collega. Een man die in 2010 vanuit Sint Jacobskapelle (bij Diksmuide)te voet naar Santiago de Compostela is gestapt. Ze zei dat het een boeiend boek was. Nu zoiets moet iemand mij geen 2 keer vertellen. Ik vroeg haar meteen om voor mij dat boek te bestellen.
De week nadien, toen we in Belsele wandelden had Micky het boek bij. Maar toen gingen we wandelen, dus het boek verdween in mijn bagage.

Ondertussen heb ik wel al in het boek gebladerd. Tot bladzijde 83, ken ik de tocht alleen uit de ervaringen van anderen. Op bladzijde 84 is stapdag 47 van Willy, dan stapt hij van St Jean Pied de Port naar Roncevalles. Vandaar af is de route herkenbaar voor mij. Ik heb die in 2008 gestapt.

We hebben blijkbaar niet alleen voor een stuk dezelfde route gestapt, maar ook dezelfde boeken gelezen. "op sommige plaatsen in de wereld wordt je aankomst of vertrek op geheimzinnige wijze vermeerderd door de emoties van al diegenen die daar eerder zijn vertrokken of aangekomen" Ik geef je te raden wie de schrijver is die een omweg naar Santiago maakte.

14:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.