10-03-12

Waar is die boom?

kwartelsHet is goed wandelen bij de Kwartels. Vandaag opteerde ik voor hun Meentocht.
"Het woord ‘Meen’ staat voor maen, meers of moeras en dat was er hier in vroegere tijden heel veel te vinden, zeker in de Moervaartvallei." schrijft Marc in zijn blog.
Op dat te beamen wil ik je wel vertellen dat we geregeld langs dreven en paden  liepen die net wat hoger gelegen zijn dan het omringende land.

Daniel en ik zouden samen wandelen, en we vertrokken vanuit de dorpskern van Zaffelare. Dat dorp heb ik nog niet bewandeld, het waren nieuwe wegjes voor mij.
Een eerste traject bracht ons naar de Stenen Brug. Een landelijk traject. In het 2de traject werd de tocht nog mooier, richting Eksaarde. Nu rust in Mieke Smet. Heerlijke soep ginder.!

De mensen die het parcours controleren, of er geen pijlen weg zijn en zo, kwamen er ook binnen. Ik vertelde hen dat ze niet ongerust moesten zijn. Er waren geen pijlen weg in het gedeelte dat we al gestapt hebben. Ronald moest lachen. Hij zei "Moet je nu wat weten? De bomen waar we de pijlen op gehangen hebben zijn weg! "
Het leven van een uitpijler gaat niet over rozen. Maar gelukkig hadden de houthakkers de pijlen zelf laten liggen. En kon een en ander verholpen worden vooraleer de wandelmeute passeerde.

Nu volgde voor ons het derde traject, dat liep langs het junglepad en de hoge dreef helemaal tot het domein Puyenbroeck waar wij, die de 20 stapten de 3de rust hadden, en de gelegenheid te baat namen om wat te eten.

De wandelpijlen lieten ons dan langs de kanten van het provinciaal domein wandelen, stukjes die ik nog nooit bewandeld heb - en ik wandel daar veel! - schoven onder onze voeten weg.

Terug in de startzaal konden we niets anders de mening van de andere wandelaars beamen. Dit is een mooie tocht en mag een vaste plaats krijgen in de wandelkalender van de Kwartels.

Wandelfotograaf Freddy11 was er ook. Dus ook op zijn Picasa mooie foto's over deze tocht.

15:32 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

De commentaren zijn gesloten.